Kiváló játékkal a legjobbak a győri tekés hölgyek

Győr+ Fotó: Ipartechnika Győr
2024.04.08. 10:14

Kiváló körülmények között, a Pápai Sportcentrum Makkai Miklós Tekecsarnokában rendezték meg az elmúlt hétvégén a Magyar Kupadöntőt, ahová Magyarország négy legjobb női tekecsapatának tagjai kerültek be a selejtezőkből. Az Ipartechnika Győr Sportegyesület ászai a dobogó legfelső fokára állhattak.

A szuperliga csapatbajnoki fordulóktól eltérő lebonyolítási rendben játszott négyes döntő új kihívást jelentett az immár háromszoros magyar bajnok győri együttesnek is. “Nagy koncentrációt követelt a 4 csapat 6-6 játékosától az egy-egy óra hosszat tartó, olykor heroikus küzdelem. Egyszerre 4 pályasávon 4 játékos küzdött egymás ellen. Mindegyik csapat anélkül sorolta be játékosait, hogy tudta volna, kik lesznek az ellenfelek (vak írás), ezért a taktika felállítása nehezebb volt, mint egy bajnoki mérkőzésen” – árulta el portálunknak Anduskáné Cseh Anikó Katalin, az egyesület elnöke.  

E versenyen is bebizonyosodott, hogy a tekében a technikai tudás és a kiváló fizikai erőnlét mellett fontos a jó mentális állapot, a koncentráció, a figyelem, a higgadtság is. 

Az Ipartechnika Győr Sportegyesület hölgyei egységesen kiváló teljesítményt nyújtottak, pályacsúcsot értek el. 

Ketten, Bálintfy Cintia és Tóth Katalin megnyerték saját játékukat a 3. és 5. sorban, így 4-4 csapatpontot szereztek, a többiek, így Horváth Sarolta, Domján Tímea, Tóth-Móricz Kata, dr. Frank Noémi pedig mindannyian másodikok lettek a saját sorukban, 3-3-3-3 csapatpontot szerezve! Ennek ellenére a verseny végig izgalmas volt, a “keresztbe verések miatt” a technikailag nehéz pályán. Tartalék játékosként Németh Ildikó állt készenlétben, de nem volt szükség cserére. 

A játékosokat az anyai örömök elé néző, így versenyzőként nem szereplő csapatkapitány, Sass Edit segítette tanácsaival. A népes szurkoló tábor pedig tapssal, rigmusokkal, bíztató szavakkal, kereplőkkel tette forróvá a hangulatot. 

A győri sikercsapat korábban 2021-ben nyerte meg az Magyar Kupát, tavaly pedig 2. helyen végeztek.