Kiütéses hokidiadal: 8:1-re verte az ETO a DVTK-t

Fotó: Vig Norbert
Pécskai István
2021.10.22. 23:12

Közönségszórakoztató játékkal aratott fölényes diadalt az UNI Győr ETO HC jégkorongcsapata az Erste Ligában. A gárda 8:1-re ütötte ki hazai környezetben a DVTK Jegesmedvék alakulatát.

A győri együttes, amelynek lelkes szurkolói ezúttal is kiváló hangulatot teremtettek, remekül kezdte a mérkőzést. Alig telt el néhány perc az első harmadból, amikor Bödök Bence az ellenfél hálójába talált.

Bár a DVTK szinte azonnal kiegyenlített, ez nem törte meg a győri csapat lendületét. A kisalföldi gárda megállíthatatlan volt péntek este. Minden erejével támadt, hogy ismét átvegye a vezetést: ez két perccel az első harmad vége előtt össze is jött Schmál Kristóf gólja révén (2:1).

A második harmad győri rohamokkal kezdődött, ami újabb találatokhoz vezetett. Először Schmál volt ismét eredményes, aztán Dusan Kmec és Vas Márk Dániel talált a kapuba, majd Szlama Dániel is gólt szerzett (6:1). Az ETO fantasztikusan jégkorongozott, jött az újabb Kmec-találat, így már 7:1-re vezetett a csapat, amely öt góllal szomorította a miskolciakat a második harmadban.

Az utolsó játékrészben sem maradtak győri találat nélkül az eksztázisban ünneplő hazai drukkerek, Bukor Rajmund is eredményes volt, így 8:1-re nyert az ETO.

A győri csapat a hetedik helyen áll a tabellán, a miskolciak a kilencedikek.

Fotók: Vig Norbert

Kapcsolódó témák: #ETO | #győzelem | #jégkorong |