Karate

„Kitartásra, önfegyelemre nevel, szilárdítja az akaraterőt!”

Fotó: Vig Norbert
J.K.A
2022.01.29. 15:29

Karatékák töltötték meg szombaton az Olimpiai Sportparkot. Itt rendezték meg a II. Győri Összetartás Knock Down Karate Bajnokság névre keresztelt CBA Kupát.

Az eseményt Durgó Attila, a Likócsi Ashihara Karate klub vezetője nyitotta meg. A két szervező sportegyesület, a Free Fighter SE és a Likócsi Ashihara Karate SE célul tűzte ki a sportág népszerűsítését, a különböző stílusok és irányzatok közötti barátság elmélyítését, valamint versenyzési lehetőség biztosítását kezdők és haladók számára.

„Laczkovits Richárd Máté és Laczkovits-Takács Tímea önkormányzati képviselő voltak a mai nap megálmodói és főszervezői. Harmincnégy egyesület vesz részt a versenyen, 280 nevezés érkezett, de többeknél közbeszólt a koronavírus, így végül 230 indulónk lett. Négy karate stílus képviselteti magát a megmérettetésen, az ashihara, a kyokushin, a shidokan és a joshui. Három küzdőtéren folynak a mérkőzések. Óvodástól a senior korosztályig, öt kilós súlycsoportokban férfi és női csoportokban, összesen hetven kategóriában mérik össze felkészültségüket a versenyzők”– mondta a Győr+ Médiának Durgó Attila.

A küzdelmek a full kontakt irányzatnak megfelelően zajlanak, ami a harcművészetben azt jelenti, hogy a karatésok teljes erővel ütik, rúgják egymást. Természetesen a kisebbeknél használnak védőfelszerelést.

S hogy mit ad művelőjének ez a hazánkban is népszerű sport?

„Kitartásra, önfegyelemre nevel, szilárdítja az akaraterőt. Az edzéseken befektetett energia a versenyen tükröződik vissza, most látszik, hogy művelői milyen keményen megdolgoztak azért a sikerért, amit itt ma elérhetnek. Bízunk benne, hogy a nevelő szándék is hat rájuk és megtanulják: a sikerért küzdeni kell, s ezt alkalmazhatják az élet más területén, akár a tanulásban, akár a munkában. Ugyanakkor természetessé válik számukra a tisztelet és az alázat, amit emberi kapcsolataikban kamatoztathatnak. Így tudják tovább vinni a karate által közvetített hagyományokat és értékeket”- hangsúlyozta a klubvezető.

Az eseményt a CBA Magyarország Kft. támogatta.

Galéria: Vig Norbert

TV-s szerkesztő: Nagy Roland

Kapcsolódó témák: #karate | #Olimpiai Sportpark |