Kiss újabb rajt-cél győzelme

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
MTI
2022.06.12. 14:19

A címvédő és háromszoros Európa-bajnok Kiss Norbert újabb rajt-cél győzelmet aratott a gyorsasági kamion Európa-bajnokság Hungaroringen zajló második fordulójában, vasárnap.

Frissítve

Kiss a fordított rajtrácsos futamot is megnyerte

A címvédő és háromszoros Európa-bajnok magyar pilóta a negyedik futam rajtjánál jól helyezkedett, és az óvatosságot is szem előtt tartva gyorsan feljött ötödiknek. A második kör elején, majd közepén ismét egy-egy helyet lépett előre. A hetedik körben aztán feljött másodiknak, és az élen haladó francia Teo Calvet hibáját kihasználva a nyolcadik körben az élre áll. Kiss ezt követően simán ért célba.    

Az Eb-pontversenyt vezető 37 éves szombathelyi pilóta szombaton és vasárnap rajt-cél győzelmet aratott az első, illetve a harmadik futamon, az első nap második viadalán azonban óriási balesetbe keveredett, amely a vasárnapi szereplését is kérdőjelessé tette.    

A kamion Eb következő fordulóját július 2-3-án Szlovákiában rendezik.

Korábban írtuk

Az Eb-pontversenyt is vezető 37 éves szombathelyi pilóta szombaton ugyancsak rajt-cél győzelemmel kezdett az első futamon, majd a másodikon óriási balesetbe keveredett, amely a vasárnapi szereplését is kérdőjelessé tette. Az éjszaka folyamán aztán szerelőinek sikerült versenyképes állapotba hozniuk a kamionját, és Kiss megnyerte a vasárnapi időmérőt.    

A győztes, Kiss Norbert

Kiss így a harmadik futamnak is az élről vágott neki, és a harmadik körtől kezdve jelentős távolsággal a 13 kamiont felvonultató mezőny élén haladva nyerte a 11 körös viadalt, majdnem tíz másodperccel cseh Adam Lacko, és több mint 16 másodperccel a hatszoros Eb-győztes német Jochen Hahn előtt.    

A kamion Eb – Super Racing Festival keretében zajló – magyarországi fordulójának negyedik futamát 15.20 órától rendezik.

Kapcsolódó témák: #Hungaroring | #kamion |