Kisgyerekeknek gyűjt az Audi ETO az őszi idény utolsó BL-meccsén

Győr+ Fotó: Győri Audi ETO KC
2023.11.18. 13:03

Ma este (szombaton) 18 órától a német SG Bietigheim ellen az Audi Aréna Győrben zárja az őszi idényt a Győri Audi ETO KC csapata, amely egyúttal jótékonyságra invitálja drukkereit.

„Egy héten belül két mérkőzést játszunk a Bietigheimmel, így nehezebb lesz meglepni a német csapatot. Nehéz idegenbeli meccset nyertünk az otthonukban, amelyen számos olyan periódusunk adódott, ahol a legjobbunkat nyújtottuk. Ezúttal is tudnunk kell felépíteni a gyors támadásokat és a védekezésünkben való visszarendeződést. A találkozó során végig koncentráltnak kell lennünk” – tekintett előre Ulrik Kirkely vezetőedző.

„Úgy gondolom, jól játszottunk a múlt héten Németországban. A mérkőzés elején ugyan néhány helyzetünk kimaradt, illetve védeni tudott a Bietigheim kapusa. Ezt leszámítva mondhatom, igazi csapatként kézilabdáztunk, végül győzelemmel zártuk a találkozót. Most újabb nehéz meccs vár ránk, bizonyára a Bietigheim revansot szeretne rajtunk venni. Remélem, közel teltház előtt küzdhetünk meg az újabb pontokért” – fogalmazott Rinka Duijndam.

Az SG Bietigheim Handball együttesét a múlt héten 36-24-re győzte le az ETO. A legeredményesebb játékos azon a találkozón Estelle Nze Minko lett, aki 7 gólt lőtt. Az MVP-nek járó díjat pedig Ryu Eun Hee vehette át.

A legutóbbi fordulóban aratott zöld-fehér győzelem azt jelenti, hogy továbbra is pontvesztés nélkül áll a csapat a Bajnokok Ligája A-csoportjának 1. helyén. A 7 lejátszott mérkőzésből 7-et győzelemmel záró ETO teljesítménye egyedülálló, hiszen a sorozatban elinduló alakulatok közül mindegyik veszített már el mérkőzést.

A Győri Audi ETO KC számára kiemelkedő fontosságú a társadalmi szerepvállalás, mi sem példázza ezt jobban, hogy a „Jó cselekedet a gyermekekért” jótékonysági sorozat több sikeres akción van már túl. A Bietigheim elleni Bajnokok Ligája mérkőzésen a klub adománygyűjtést szervez az állami gondoskodás keretei között élő gyermekek részére.

A Győri Gyermekvédelmi Központ köszönettel veszi az alábbi használati eszközöket, tárgyakat:

  • A nagyobbaknak: kozmetikumok (főleg spray, parfüm, tusfürdő), smink eszközök
  • A kicsiknek: pelenka, popsitörlő kendő, babaszappan, fürdető
  • Még, aminek örülnénk: táblacsokoládék a mikuláscsomagokba.

Az adományokat 2023. november 18-án az Audi Aréna Győr bejáratainál elhelyezett gyűjtőponton lehet leadni a Győri Audi ETO KC – SG Bietigheim Handball találkozóra való érkezés alkalmával.

Kapcsolódó témák: #Audi ETO KC | #Bajnokok Ligája | #jótékonyság |