Kirúgták Szoboszlai Dominikék edzőjét

Győr+
2022.09.07. 11:12

Menesztették Domenico Tedescót, a három magyar válogatott játékossal felálló RB Leipzig focicsapatának vezetőedzőjét. A német együttes 4-1-es vereséget szenvedett otthon az ukrán Sahtar Donecktől a Bajnokok Ligája csoportkörének keddi játéknapján.

A meccset követő délelőtt a lipcseiek bejelentették, megválnak a trénertől. Tedescót tavaly decemberben nevezték ki a távozó Jesse Marsch helyére. A bajnokságban a gárda a 11. helyről felkapaszkodott a BL-indulást érő negyedik helyre, és megnyerte a Német Kupát.

A jelenlegi idényben viszont várakozáson alul szerepelt a Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató csapat, hiszen öt forduló után ismét csak a 11. a német élvonalban, ráadásul szombaton 4-0-ra kapott ki Frankfurtban, majd jött a Sahtar elleni zakó.

Tedescót a Dortmundtól idén menesztett Marco Rose válthatja a lipcseiek kispadján. A tréner az RB Salzburgnál egyébként Szoboszlai Dominikkal is együtt dolgozott.

Egy másik, magyar vonatkozású Bajnokok Ligája-csapatnál is edzőmenesztés történt. Az angol Chelsea-től távozik a német Thomas Tuchel, aki 2021 januárja óta irányította a gárdát. Másodedzőként Lőw Zsolt segítette a munkáját. A londoniak kedden óriási meglepetésre 1-0-ra kikaptak a horvát Dinamo Zagreb otthonában.

Kapcsolódó témák: #Bajnokok Ligája | #labdarúgás |