Kinderek küzdelme a Kálóczyn

Szerző és fotó: P. Csapucha Adrienn
2024.05.04. 18:04

A Rába ETO SE Tenisz Szakosztályának hála, az egyébként 100 éves tenisz hagyományokkal rendelkező Győr újra bekerült a sportág vérkeringésébe. Ennek egyik újabb eleme, hogy városunk a nyolc közül az egyik állomása a nemzetközi Kinder Kupa sorozat hazai fordulóinak. A meglepetésekben gazdag, színvonalas rendezvény szombat reggel kezdődött, de a megmérettetések vasárnap is folytatódnak. A Rába ETO tehetségei közül többen már dobogóra is állhattak.

Kissé hűvös, ám napos tavasz köszöntötte szombat reggel azokat a kis tenisz palántákat, akik hatalmas mosollyal és izgalommal érkeztek a salakos Kálóczy-téri pályákhoz.

A pályákhoz, amelyek ha tudnának sok izgalmas mérkőzés krónikájáról sztorizhatnának, hiszen igazi nagy klasszisok is ütőt ragadtak már az elmúlt évtizedekben a kedvelt helyszínen.

Most az utánpótláson volt a sor, hogy bizonyítson, köszönhetően a Rába ETO SE Tenisz Szakosztályának és vezetőségének. Szombati-Serfőző Eszter szakosztyálvezető, Berecz Benedek edző, a saját játékosaik és szüleik segítségével a Kinder Kupa győri állomásának már az első napján igyekezett maximálisan kiszolgálni a hozzájuk érkező versenyzőket.

Ahogy a hangulat fokozódott, úgy melegedett folyamatosan a levegő, süvítettek a piros és zöld labdák, ropogtak a húrok, csak úgy izzott a salak a Mosoni-Duna szomszédságában.

„Nagyon boldogok vagyunk, hiszen közel 120 gyermek nevezett a 8-12 éves korosztályban, az ország minden pontjáról érkeztek hozzánk fiatal sportolók. A Kinder Kupa 14 országban van jelen, a nyolc hazai fordulóból mi lehetünk az egyik állomása a versenynek, ez nagy megtiszteltetés. A sorozat legjobbjai közül 4 magyar fiatal kerülhet majd ki novemberben Mallorcára a Rafael Nadal nevével fémjelzett akadémiára, ahol a résztvevő országok legjobbjai mérettetik meg magukat” – ismertette Szombati-Serfőző Eszter, miközben egymást váltották a pályákon egymást az ifjú teniszezők.

A Rába ETO-nak jelenleg 23 igazolt játékosa van, közülük 20-an éppen ehhez a korosztályhoz tartoznak, így egyáltalán nem volt meglepő, hogy lépten-nyomon eto-s gyerekek melegítettek be és vártak kihívóikra.

„Egész nap fantasztikus hangulat uralkodott, megtelt újra élettel a Kálóczy-tér, ami korábban is arról volt híres, hogy nagyszabású teniszversenyeknek szolgáljon otthonául. Ezeket a hagyományokat szeretnénk feléleszteni, ápolni és tovább gazdagítani” – tette hozzá a szakosztályvezető, de gyorsan búcsúznia is kellett, hiszen a 8 éveseknél kora délután már eredményt is hirdettek.

A hazaiak remekeltek, minden egyesületi tag kiválóan teljesített, a szombati nyitónapon kupákkal is gazdagodtak a győriek.

Kiss Sára L8-ban negyedik lett, Török Jázmin L11-ben a harmadiknak járó serleggel térhetett haza, míg F8 kategóriában Orbán-Happ Gellért a dobogó legfelső fokára állhatott.

És ezzel még nincs vége, vasárnap is érdemes szorítanunk a zöldeknek!

Kapcsolódó témák: #kinder kupa | #rába eto se | #tenisz |