Kilencgólos győzelem a hazai nyitányon

Fotó: Komlós Ádám/MekliZ Fotó
Győr+
2022.09.02. 20:04

A K&H női kézilabda liga első fordulójában a Győri Audi ETO KC a Moyra-Budaörs Handball együttesét fogadta az Audi Aréna Győrben. Az első percektől kezdve a győri csapat kezében volt az irányítás, így 30 perc után hét góllal vezetettek. A második félidőben sem volt kérdéses a két pont sorsa, végül kilenc gólos győzelem született.

A mérkőzés előtt a klub elnöke, Görbicz Anita köszöntötte az egykori játékos Hornyák Ágnest, aki a mai napon ünnepelte születésnapját.

Ambros Martín vezetőedző a Schatzl, Kristiansen, Nze Minko, Broch, Ryu, Győri-Lukács hatossal és Solberggek a kapuban kezdte meg a találkozót. A 2022/2023-as idény első bajnoki gólját Ryu Eun Hee szerezte, melyre rögtön még két győri találat is született, az első budaörsi gólra 4 percet kellett várni (3 – 1). A 8. percben már öt gólos győri előnyt mutatott az eredményjelző (6 – 1), így a vendégek mestere Buday Dániel időt kért. Az időkérés után továbbra is tartotta magabiztos előnyét a csapat, negyedóra elteltével már 11 – 4-re vezettek. A játékrész utolsó tíz percére nyolc gólos győri előnnyel fordultak a csapatok (14 – 6) ebből a szünetre hét meg is maradt, és 18 – 11-es győri vezetéssel vonultak a csapatok pihenőre.

A második játékrészben Sandra Toft érkezett a győri kapuba. Továbbra is tartotta előnyét a csapat és a negyvenedik percben 22 – 16-ra vezettek Nze Minkóék. A mérkőzés utolsó 10 percére fordulva 7 gólos győri előnynek tapsolhatott a közönség (28 – 21). A hajrában, több hiba esett minkét oldalon, de így is végül magabiztos 33 – 24-es győri győzelem született.

Ambros Martín: „Az első 15 percben nagyon magas szintű védekezést hajtottunk végre. A második félidőben idegessé váltunk, nem úgy jöttek a megoldások, ahogy kellett volna. Összességében elégedett vagyok, hiszen az első 15 percünk fantasztikusra sikerült. Köszönöm szépen a mérkőzést a Budaörs csapatának.”

Yvette Broch: „Az első negyedórában magas szinten kezdtük a mérkőzést, remek védelmünk adta meg a lehetőségeket a gyors gólokra. A második félidőben kicsit vesztettünk a koncentrációnkból, ezen kell javítanunk a következő mérkőzésen.”

Szöveg: gyorietokc.hu

Galéria: Komlós Ádám/MekliZ Fotó

Kapcsolódó témák: #galéria | #Győri ETO KC | #kézilabda |