Nyolc mezőnyjátkossal állt ki az ETO a BL-rangadóra

Nyolc mezőnyjátékossal is felőrölte az ETO a Podgoricát

Fotó: O. Jakócs Péter
Győr+
2020.11.21. 18:41

Ismét dobbant az ETO szív: elképesztő, hősies küzdelemben győzedelmeskedett Danyi Gábor együttese.

Még el sem kezdődött, de már nem indult jól a találkozó a Győri Audi ETO KC számára! Kiderült ugyanis, hogy Eduarda Amorim családi környezetében covid-pozitív esetet találtak (tehát nem a játékos kapta el a fertőzést). A klub ezek után úgy döntött: Amorim a csapattársak és az ellenfél játékosai egészségének, illetve egy lehetséges fertőzés kockázatának minimalizálása érdekében nem lép pályára a találkozón.

Mindez azért is érintette roppant érzékenyen a mieinket, mert pozitív koronavírustesztek miatt két norvég klasszis, Veronica Kristiansen és a kapus Silje Solberg, valamint a magyarok közül Fodor Csenge, Puhalák Szidónia, Görbicz Anita, Kürthi Laura és Csekő Brigitta eleve nem állhatott Danyi Gábor rendelkezésére.

Így aztán Amorim váratlan kiesése miatt az ETO mindössze nyolc mezőnyjátékossal és két kapussal vágott neki a BL-rangadónak.

Nem is indult jól a meccs: a vendégek rögtön az elején két góllal megléptek (0-2), s bár több alkalommal is sikerült kiegyenlítenie Faluvégiéknek, csak az első félidő hajrájában – igaz, akkor a legjobbkor – tudták megszerezni a vezetést: Oftedal kétszer is eredményes volt az utolsó percben, így 18-16-os győri vezetéssel vonultak pihenőre a csapatok.

Nyolc mezőnyjátékos, két kapus (Fotó: O. Jakócs Péter)

A nagy kérdés ekkor leginkább az volt: vajon meddig lehet tartani majd a folytatásban ilyen kevés emberrel a kiváló játékosokból álló, és kimagasló fizikai felkészültségéről híres Podgoricát.

A folytatás azonban minden képzeletet felülmúlt: hatalmas lendülettel tért vissza a második játékrészre az ETO, és gyakorlatilag állva hagyta az ellenfelét. Lukács és Nze Minko találatával egy perc alatt már néggyel vezettünk (20-16.) A 44. percben pedig Hansen nagyszerű találatával először volt hét (!) a különbség a két csapat között: 27-20.

A vendégek még próbálkoztak volna a felzárkózással a mérkőzés hajrájában, a különbség azonban így is öt maradt közötte. A végeredmény:

Győri Audi ETO KC – Buducsnoszt Podgorica 34: 29 (18-16)

A meccs után így értékeltek az edzők:

Danyi Gábor, a Győri Audi ETO KC: „Nagyon-nagyon büszke vagyok a csapatomra, és elsősorban nem a játék minősége, hanem a hozzáállás miatt. Igazi harcos attitűdöt mutattunk ma, ez a legértékesebb győzelemben ebben a szezonban. Köszönöm a jó hozzáállás és a sportszerű küzdelmet az ellenfélnek. További sok sikert kívánok és mindenkinek a közelgő EB-re.”

Dragan Adzic, a Buducsnost Podgorica: „Először is örülök, hogy minden játékos egészségesen tudta elhagyni a pályát, és természetesen gratulálok a Győrnek. Hibát követtem el én is a meccsen, de a játkosaimnak gratulálok.”

Tekintse meg a mérkőzésen készült képgalériánkat is!
Kapcsolódó témák: #Bajnokok Ligája | #Győri Audi ETO KC | #kézilabda |