Kilenc góllal nyert az ETO női focicsapata

Pécskai István Fotó: eto.hu
2024.02.08. 19:39

Az ETO FC Győr női labdarúgócsapata felkészülési meccsen 9-0-ra kiütötte a szlovák élvonalbeli Spartak Trnavát.

Nagy hazai fölénnyel és helyzetekkel indult a találkozó, amelynek jeleként Horváthova közelről a kapufát találta telibe. Az ETO lendülete a 20. percben érett góllá, amikor Savanya jobboldali szögletét a csapat új amerikai centere, White fejelte a kapuba 1-0.

A győri együttes sorozatban vezette a támadásokat, rengeteg szögletet végezhetett el, de az újabb találatra a 40. percig kellett várni. A forgatókönyv hasonló volt az első gólhoz, Savanya szögletét White fejelte a kapuba 2-0. Fordulás után hengerelt az ETO, a 47. percben egy baloldali beadás után White jobbal levette a labdát, ballal pedig a kapuba helyezett tíz méterről 3-0. Az 50. percben White megszerezte negyedik győri gólját is, egy baloldali beadást követően talált a kapuba 4-0. Az 54. percben egy szöglet után Nagy F. szép mozdulattal, felfordulatból talált a Trnava kapujába 5-0. Itt még nem volt vége a győri gólparádénak, az 58. percben Ladhani remek szóló után tizenhét méterről talált a jobb alsó sarokba 6-0. A 67. percben a vendég védelem megingását Vachter használta ki 7-0. A 72. percben egy visszagurítást követően Ladhani bombázott a léc alá 8-0. Tíz perccel a vége előtt Kern beadását a hosszú oldalon érkező Rajkovics fejelte a hálóba 9-0.

Végig ETO-fölény jellemezte a mérkőzést, hölgyeink szép akciókat vezettek, és helyzeteik nagy részét kihasználva, fölényes győzelmet arattak a szlovák élvonalbeli bajnokság csapata ellen. A csapat felkészülési mérkőzés sorozata szombaton folytatódik, amikor az Austria Wien vendégeként lépnek pályára Süléék.

Kapcsolódó témák: #labdarúgás | #női foci |