Hirdetés

Kilenc érem – a legjobbak elől hozták haza a győri úszók

Fotó: GYÚSE
Petrov Iván
2022.06.02. 06:10

A több évtizedes múltra visszatekintő "Mare Nostrum"-sorozat az utolsó erőfelmérő volt a hazai rendezésű, budapesti vizes világbajnokság előtt.

Hirdetés

Kilenc érmet hoztak haza Győrbe a világbajnokságra készülő úszók: 2 arany, 2 ezüst, és 5 bronzérem a győriek mérlege a rangos versenysorozat zárultával.

Jakabos Zsuzsanna, Sebestyén Dalma és Szabó Szebasztián számos olyan világnagysággal mérhette össze erejét a magyar úszóválogatott tagjaként mint Chad le Clos, Sarah Sjöström, Hosszú Katinka, Michael Andrew vagy Florent Manadou.

Hirdetés

A Mare Nostrum mindig nagy kihívás, hiszen a formába hozás még nem kezdődött el, ugyanakkor az rajtlisták láttán tisztán látszott hogy a döntőbe jutás is nagy dolog a legtöbb számban”összegezte Jakabos Zsuzsanna. “Gyakorlatilag minden versenyen egy mini-vb mezőny vonult fel, a 200 pillangó, 400 vegyes eredményeimmel rendben voltak, a gyorsúszást még össze kell csiszolni a világbajnokságig, ezen fogunk dolgozni az utolsó hetekben” – tekintett előre Jakabos, aki két aranyéremmel és egy bronzzal vette ki részét az éremesőből.

Először vehettem részt a Mare Nostrum versenyen, fantasztikus volt ilyen mezőnyben versenyezni, a két érmemnek és az időknek egyaránt örülök, de nem dőlünk hátra, az utolsó pár napot a világbajnokságig még munkával kell töltenünk” – vélekedett a két ezüstérmet bezsebelő Sebestyén Dalma.

Jakabos Zsuzsanna és Sebestyén Dalma. Fotó: GYÚSE

“Nagyon jó erőfelmérő volt, versenyről versenyre teszteltük a különböző technikákat, taktikákat. Az érmeknek örülök, a sprintmezőnyben remek mezőny gyűlt össze, értékes tapasztalatokat szereztünk a világbajnokságra! – bizakodott Szabó Szebasztián, aki négy bronzéremmel gazdagította Győrt.

Összességében elégedett vagyok, jó hozzáállással, jól szerepeltek a versenyzők. A verseny mindig a legjobb teszt az elvégzett edzésmunka mérésére, ilyenkor edzőként az a legfontosabb, hogy az apróbb hibákat észrevegyük és az utolsó pár hétben, a világbajnokságig ezeket még megpróbáljuk kijavítani, erre fogunk törekedni – foglalta össze Petrov Árpád vezetőedző a versenyen szerzett tapasztalatokat.

Részletes eredmények:

Monaco

  1. Jakabos Zsuzsanna 200m női pillangó
  2. Jakabos Zsuzsanna 400m női vegyes

2. Sebestyén Dalma 200m női pillangó

2. Sebestyén Dalma 400m női vegyes

3. Szabó Szebasztián 100m férfi pillangó

Barcelona 

3. Szabó Szebasztián 50m férfi pillangó

Canet-En-Roussillon 

3. Jakabos Zsuzsanna 200m női pillangó

3. Szabó Szebasztián 100m férfi gyors

3. Szabó Szebasztián 50m férfi pillangó

Nyitóképünkön Szabó Szebasztián. Fotó: GYÚSE

Kapcsolódó témák: #Győri Úszó SE | #GYÚSE | #úszás |
likeold
a fb oldalunkat