Női kosárlabda EK

Kikaptak a lányok a spanyoloktól

Győr+
2019.11.28. 05:58

A spanyol csapat 74-60-ra győzött Győrben.

A gyorikosar.hu így látta a tegnap esti mérkőzést:

“Bár Barnai révén mi dobtuk az első kosarat, a vendégek két triplára épített 8-0-ás szakasszal átvették a vezetést. Rögtön időt is kért Milos Pavlovic. A folytatásban Barnai talált be ismét, majd büntetőkből is eredményes volt. Az első négy percben csak válogatott centerünk szerzett pontot (6-14). Hruscaková törte meg ezt a szériát, de a Gernika nem nagyon tudott hibázni, így nem csökkent a különbség (8-16). A szakasz hajrájában viszont feljöttünk négy pontra (17-21), a különbség a negyed végére nem is változott (21-25).

A második tíz perc hasonlóan folytatódott, négy-öt ponton “beragadt” a két csapat közti távolság (14. perc: 27-32). Néhány rossz váltás a védekezésben elég volt, hogy megint nyolc pont legyen közte (29-37). A spanyolok tudták növelni az előnyüket, a félidő hajrájába 45-32-es vezetésünkkel mentünk be. Papp Klaudia dobott fontos triplát. A félidőben 50-39 volt a Gernika javára.

A második játékrész elején megint feljebb tudtunk zárkózni (45-52). Most erre a távolságra rendezkedtek be a csapatok, többször is még közelebb kerülhettünk volna, de ilyenkor mindig jött egy hiba. Papp Klaudia időközben összeszedte negyedik személyi hibáját. Több támadást sem tudtunk dobással befejezni, kicsit megint kinyílt az olló (45-56). Nem hagytuk magunkat, megint visszajöttünk hét pontra (49-56). A zárófelvonás előtt 58-49 volt a vendégek javára.

Az utolsó szakasz elején is hullámzott a játék, viszont a Gernika biztosan őrizte 10 pont körüli előnyét. Ez a negyed második felére 16 pontra nőtt (53-69). A meccs eldőlt, a papírforma érvényesült, az első meccshez képest azonban sokkal szebb arcunkat mutattuk.

Milos Pavlovic: – Ismertek a gondjaink, nem tudtunk most sem teljes kerettel felállni, elsőszámú irányítónk hiányzott, ráadásul Papp Klaudia és Raksányi Kriszta is csak nemrég tért vissza sérüléséből. Ennek ellenére elégedett vagyok, mert összességében jó mérkőzést játszottunk, teljesen más volt a hozzáállásunk, mint a kinti meccsen. Ami miatt bosszús vagyok, hogy huszonegy labdát adtunk el, ami külön bosszantó, hogy mindezt miként és miért. Dolgozni kell tovább, de sok időnk nincs, hiszen három naponta jönnek a meccsek, nagy csodát ilyen rövid idő alatt nem lehet végrehajtani.

Mario Lopez: – Ilyen meccsre számítottunk, az első félidőben inkább a támadójáték működött, a másodikban a védekezés, ezzel pedig kontroll alatt tudtuk tartani a mérkőzést.

Papp Klaudia: – Azt gondolom, inkább ez a reális különbség a két csapat között, nem a kinti harminchat pont. Nem játszottunk rosszul, de az első félidőben sok könnyű kosarat engedtünk az ellenfélnek, a másodikban már agresszívebben védekeztünk. Támadásban végig jobban teljesítettünk. Mindent egybevetve sikerült megnehezítenünk az ellenfél dolgát.

Forrás: gyorikosar.hu

Kapcsolódó témák: #Helyi sport | #kosárlabda |