Labdarúgás

Kikapott az ETO a Békéscsabától

Fotó: Vig Norbert
Győr+
2021.11.21. 16:15

Hazai pályán szenvedett 1-0-ás vereséget a WKW ETO FC a Békéscsaba csapatától.

A Merkantil Bank Liga 16. fordulójában hazai környezetben lépett pályára a WKW ETO FC Győr NB II-es labdarúgócsapata, ahol a Békéscsaba 1912 Előre volt az ellenfél. Az első félidő gól nélküli döntetlent hozott, majd a második játékrészben a Békéscsaba egy szép lövés után megszerezte a győzelmet érő gólt, így elvitte a három pontot.

WKW ETO FC Győr – Békéscsaba 1912 Előre 0-1 (0-0)
Győr, ETO Stadion 547 néző. V.: Németh Á. (Szalai, Király).

WKW ETO FC Győr: Fadgyas – Kovács K., Csonka, Bagi (Kulcsár 77’), Fodor, Vincze Á., Toma, Tuboly, Berki (Szimcso 62’), Bacsa (Priskin 62’), Óvári. Vezetőedző: Klausz László.

Békéscsaba 1912 Előre: Czinanó – Nagy S. (Hodonicki 71’), Farkas M., Bora, Kitl (Fazekas 79’), Horváth P., Király, Pantovic (Zvara 83’), Sipos, Szabó P. (Gránicz 71’), Lukács (Paudits 79’). Vezetőedző: Schindler Szabolcs.

Gsz.: Gránicz (73’).

Kiegyenlített játékkal kezdődött a mérkőzés, mindkét csapat próbálta mezőnyben járatni a labdát. Az első lehetőség a vendégek előtt adódott, amikor Király kapott egy pontos labdát a leshatáron, amivel a kapu felé tudott fordulni, ám középre adását tisztázni tudtuk hátul. Öt perccel később Berki egy pattanás után lövéssel próbálkozott a békéscsabai tizenhatoson belül, a labda szögletre vágódott egy védőről. Ezután a Békéscsaba volt aktívabb, ám a félidő közepére újra kiegyenlítődött a játék. A 28. percben Toma próbálkozott távolról lapos lövéssel, Czinanó bravúrral tolta szögletre a bal alsóba tartó labdát. Az első félidőben komolyabb lehetőség már nem alakult ki.

Az 57. percben jó szögből végezhetett el szabadrúgást a Békéscsaba, amit Király lőtt kevéssel a felső léc fölé. Szűk egy óra játék után Kovács K. lőtt kapura egy lecsorgót egy átvétel után, ám Czinanó hatalmasat védett. A 62. percben pályára lépett a hosszabb sérülés után visszatérő Priskin Tamás, aki nem sokkal a beállása után helyzetbe került, egy védő mellől lépett ki, elesett, ám a játékvezető sípja néma maradt. A 73. percben megszerezte a vezetést a Békéscsaba. A két perccel korábban pályára lépő Gránicz elé került a labda a bal oldalon, aki középre cselezte magát, majd kilőtte a hosszút 0-1. Ezután hiába próbált megtenni mindent a csapat az egyenlítésért, több szabadrúgást is elvégezhettünk veszélyes helyről, de nem sikerült gólt szerezni, így a Békéscsaba elvitte a három pontot.

Klausz László: – Abszolút nem tetszett a mérkőzés, de az az igazság, hogy a hét elején, amikor a játékosok visszatértek a válogatott szünetről, éreztem rajtuk, hogy egy kicsit tompábbak, és ez sajnos a mérkőzésen is megmutatkozott, mert nem éreztem azt az akarást, hogy ezt a mérkőzést meg tudjuk nyerni. Párharcokban alul maradtunk, talán megelégedtünk magunkkal, hogy három meccset nyertünk, holott végig erről beszéltünk, hogy ugyanaz a csapat vagyunk, ugyanúgy kell mennünk tovább. A 60. perc környékéig azt a játékot játszottuk, amivel eddig sikeresek voltunk, de nem volt meg az az átütőerő a támadásokban, az a frissesség, amivel eljutottunk volna a kapuig. Utána váltottunk, egy ki-ki mérkőzés alakult ki, ahol várható volt, hogy amelyik csapat előbb gólt szerez, az meg is nyeri a mérkőzést.

Schindler Szabolcs: – Jó tett a csapatomnak a válogatott szünet, nagyon sokat edzettünk. Alaposan felkészültünk az ETO-ból, sokat foglalkoztunk velük. A mérkőzést nagy részét tekintve úgy gondolom, hogy nagyon szervezett futballt mutattunk be, és véleményem szerint megérdemelten nyertünk, mert kihasználtuk a hazaiak hibáit. Már az első félidőben is fölényben játszottunk, igaz ellenfelünk nagyon mélyen védekezett. Többet kockáztattunk, mint a korábbi mérkőzéseken, a második félidőben már kiegyenlítettebb játék volt, de az összkép alapján megérdemelt a győzelmünk.

Galéria: Vig Norbert

Forrás: WKW ETO FC Győr Facebook

Kapcsolódó témák: #Helyi sport | #labdarúgás | #WKW ETO FC |