Kézilabda

Kikapott a női válogatott az Eb-nyitányon

Fotó: mksz.hu
Győr+ / mti
2020.12.04. 19:41

Pedig - papíron legalábbis - ez lett volna a legkönnyebb meccsünk.

Jókora, és számunkra korántsem kellemes meglepetéssel kezdődött meg ma este a magyar női kézilabda válogatott szereplése a dániai Európa-bajnokságon.

A mieink a csoportban leggyengébbnek tartott Horvátországtól kaptak ki meglepetésre. Nagyjából a második félidő közepéig fej-fej mellett haladtak a csapatok (már ez is a horvátokat dícséri), aztán déli szomszédaink a hajrában eldöntötték a meccs kimenetelét. A végeredmény:

Magyarország – Horvátország 22-24 (12-12)

Ez még azzal együtt is meglepő eredmény, hogy a koronavírus-járvány teljesen felborította és átírta a csapatok felkészülését.

“Óriási csalódás számunkra a találkozó. Mélyen tudásunk alatt, szinte hit nélkül játszottunk, emellett dekoncentráltak is voltunk. Rengeteg technikai hibánk volt, valamint a horvátok nyitott védekezése ellen is szenvedtünk. Amikor sikerült helyzetig eljutnunk, akkor olyan játékosaink is hibáztak, akik egyébként ilyen esetekben nem, vagy csak nagyon ritkán szoktak. A legnagyobb csalódás számunkra az, hogy az eddig elvégzett munka és a lányok mutatott hozzáállása alapján egyáltalán nem számítottunk ilyen forgatókönyvre” – idézte a magyar szövetség honlapja Danyi Gábort, a magyar válogatott szövetségi kapitányát.

A csoport másik mai mérkőzését, a Hollandia-Szerbia találkozót a szerbeknél történt pozitív koronavírus-eset miatt elhalasztották szombatra.

Kapcsolódó témák: #Európa-bajnokság | #kézilabda | #sport |