ETO FC Győr

Kihagyott tizenegyes, elveszített két pont

Fotó: Vig Norbert
Győr+
2021.08.16. 06:00

A Merkantil Bank Liga 3. fordulójában újra hazai környezetben lépett pályára a WKW ETO FC Győr NB II-es labdarúgócsapata. Klausz László együttese a Szentlőrinc ellen ugyan fölényben játszott, de a kihagyott helyzetek miatt be kellett érnie az egy ponttal.

Klausz László továbbra is kénytelen volt nélkülözni rutinos védőjét, Lipták Zoltánt, mivel még nem épült fel sérüléséből. Ezáltal ugyanaz a tizenegy játékos kezdte meg a találkozót, mind előző héten, Szombathelyen.

A mérkőzés elején kiegyenlített játék folyt, az első negyedórában a vendégek kerültek nagyobb helyzetbe, amikor Jancsó beadását Grumics ziccerben fejelte Fedgyas kezébe. A 18. percben Bagi távoli lövése még elkerülte a kaput, ám egy perccel később megszereztük a vezetést Vitális bombagóljának köszönhetően!

A fiatal játékos jó harminc méterről lövésre szánta el magát, a labda a felső lécről pattant a gólvonal mögé 1-0. A mezőnyben folyt a játék a továbbiakban, majd tíz perccel a játékidő vége előtt egyenlíteni tudott a Szentlőrinc. Kiss-Szémán vezette kapunkra a labdát, szerencsésen többször is visszapattant elé a labda, majd a büntetőpont magasságából az elvetődő Fadgyas alatt a hálóba lőtt.

A mérkőzés szünetében egy díjátadóra került sort, amikor jó tanuló-jó sportoló kitüntetéseket adtak át az ETO-nevelésű fiataloknak.

Az ETO aktívabban a második félidőt, alig telt egy négy perc, amikor Toma ugrott ki, éles szögből belőtt beadását Prokop kapus szögletre tolta. A jobb szélen több kecsegtető támadást sikerült vezetni, ilyen volt az 53. percben is, amikor Kovács adott középre, de Kanalos már csak beleérni tudott, így kirúgás lett az ígéretes lehetőségből.

Továbbra is az ETO uralta a játékot, és a 79. percben meg is lehetett volna szerezni az előnyt. Kulcsár adott remek indítást Vitálisnak, aki be tudott lépni a védője elé, és Farkas Marcell csak szabálytalanul tudta megállítani, amiért piros lapot és büntetőt ítél Derdák játékvezető. Ahogy múlt héten, úgy most is Kulcsár állt a labda mögé, ám ezúttal gyengének bizonyult a végrehajtás, a szentlőrinci kapus védeni tudta a jobb alsóba tartó labdát.

Még az utolsó percekben is volt lehetőség a három pont megszerzésére, előbb Kulcsár tizenhét méteres szabadrúgása szállt el nem sokkal a felső kapufa fölött, majd a mérkőzés legvégén Óvári tudott befordulni egy felívelt labdával, ám lövése elkerülte a kaput, ami után a játékvezető hármat fújt a sípjába, így döntetlennel ért véget a találkozó.

KW ETO FC Győr – Szentlőrinc 1-1 (1-1)

Győr, ETO Stadion 800 néző. V.: Derdák (Becséri, Király).

WKW ETO FC Győr: Fadgyas – Kovács K., Csonka B., Fodor, Barna, Bagi, Toma, Szimcso (Óvári 46’), Vitális, Priskin (Kulcsár 65’), Bacsa (Kanalos 46’). Vezetőedző: Klausz László.

Szentlőrinc: Prokop – Erdélyi, Keresztes, Tamás L., Németh M., Havas, Jancsó (Hesz 85’), Török (Cenaj 63’), Harsányi (Farkas M. 63’), Grumics, Kiss-Szémán. Vezetőedző: Sluka Marián.

Gsz.: Vitális (19’) ill. Kiss-Szémán (35’).

Klausz László: Nem gondoltam volna, hogy egy döntetlen után, leginkább a két pont hiánya miatt ennyire elkeseredetten fogok nyilatkozni. A második félidőben abszolút mezőnyfölényben játszottunk, rengeteg helyzetet ki is alakítottunk, de sajnos mindet el is puskáztuk. Ez benne van a futballban, induljunk ki abból, hogy három mérkőzés óta veretlen a csapat. Szerdán itt az újabb lehetőség, amivel élnünk kell.

Sluka Marián:Egész héten azon dolgoztunk, hogy csapaton belül fejleszteni tudjuk a koncentrációs szintet. Kiszültünk az ETO-ra, rutinos kerete van, ami kiváló támadó focit játszik. Ezt akartuk megakadályozni, és úgy érzem, hogy ez sikerült is. Amit megbeszéltünk a játékosokkal, az az első perctől kezdve működött. 0-0-nál volt három ígéretes támadásunk, ami sajnos kimaradt. Egy védekezési hibánk után lőni tudott a hazaiak játékosa, és egy gyönyörű góllal meg is szerezték a vezetést. Nagyon fontos volt, hogy ezután a csapatunknak volt tartása és hite, higgadtan és tudatosan mentünk tovább. Egy szép egyéni akció után egyenlíteni is tudtunk a szünet előtt. Félidőben átbeszéltünk pár dolgot, és a továbbiakban is szervezettek, masszívak voltunk. Kapusunknak külön köszönet jár, hogy a büntetőnél bravúrral hárítani tudott. Az utolsó negyedóra elég kemény volt, de szervezett játékkal pontot tudtunk szerezni, amiért gratulálok a srácoknak!

Forrás: eto.hu

Galéria: Vig Norbert

Kapcsolódó témák: #labdarúgás | #NBII | #WKW ETO FC |