Kifogták az „aranyhalat” Szegeden

Ficsór Dávid
2021.08.04. 16:05

Megvédte országos bajnoki címét Győr-Moson-Sopron Megye versenyhorgász csapata. A hétvégén rendezte Szegeden a Magyar Országos Horgász Szövetség a 2021. évi Tagszövetségi Csapat Országos Bajnokságot, melyet 18 induló közül megyénk gárdája nyert meg.

A Győr Plusznak Ivancsóné Dr. Horváth Zsuzsanna, a csapat egyetlen hölgy tagja beszélt a megmérettetésről, aki a megyei szövetség ügyvezető elnökeként duplán örül az aranyéremnek.

„Négy felnőtt, egy U15-ös, egy U20-as, egy Masters és egy hölgyversenyzőből állt össze a gárda. Ahogy tavaly, úgy idén is a csapategységnek volt köszönhető a győzelem, aminek természetesen nagyon örülünk!”

A csapat a kárászok mellett döntött és jól tette, hiszen fejenként 4 óra alatt 350-450 darab 5-10 dekás halat fogott ki. Persze ehhez remek taktika és kitartás is kellett.

Ivancsóné Dr. Horváth Zsuzsanna (Fotó: Ficsór Dávid)

„Bár nehéz kitartani 4 órán keresztül az 5-10 dekagrammos kárászok horgászata mellett, amikor méretes pontyokat is lehet fogni, de ez egy stabil súlyt adott, amivel a 18 fős szektorokban 1-6-ban lehetett végezni. A “sűrű fillér, ritka forint” analógiájára most a sűrűn fogott kárász aranyat ért! A szektoron belüli jó szerepléshez 350-450 db kárászt kellett fogni 4 óra alatt” –ecsetelte a csapat hölgy tagja, aki hozzátette ő maga már gyerekkora óta élénken érdeklődik a horgászat iránt és nagypapájának köszönheti szenvedélyét.

A győztes Sporthorgász Egyesületek megyei csapatának tagjai voltak még: Horváth László, Szákovics Imre, Timár Ádám, Ifj. Hamar Ferenc, Széphegyi Máté, Ágoston Lajos, Timár Gábor. Tartalékként Vári András, csapatvezetőként pedig Hamar Ferenc és Gratzoll László vett részt az eseményen.

Segítők: Legáth Péter, Balázs Bertalan, Széphegyi László, Széphegyi Noémi, Ivancsó Attila.

A bajnokcsapat tagja, Ifj. Hamar Ferenc a hétvégén Szolnokon
zajló utánpótlás világbajnokságon vesz részt.
 

Kapcsolódó témák: #Győr-Moson-Sopron megye | #horgászat | #sport |