Labdarúgás

Kiesett az ETO a kupából

Fotó: eto.hu
Győr+
2020.10.28. 16:59

A MOL Magyar Kupa 7. fordulójának szerdai játéknapján Soroksáron vendégszerepelt a WKW ETO FC Győr, ahol egy rosszul sikerül kezdés után a második félidőben a győri próbált kapaszkodni, de sajnos a mérkőzés végén többek között a hazai kapusnak köszönhetően nem sikerült egyenlíteni, így a Soroksár jutott a következő körbe.

Csató Sándor vezetőedzőnek ezúttal sem volt könnyű dolga, amikor a csapatát kellett összeállítani, hiszen rengeteg játékost kellett ezen a találkozón is nélkülöznie.  

Nagyon rosszul indult a Győr számára a mérkőzés, hiszen már az első percben megszerezte a vezetést a Soroksár. Cserni tizenegy méterről, nagy erővel bombázott Gyurákovics kapujába 1-0. Még az első negyedóra végén megduplázta előnyét a hazai csapat, amikor egy kezezésért megítélt büntetőt Derekas a jobb sarokba lőtt 2-0.

A második félidő pont fordítva kezdődött, mint az első, ezúttal a zöld-fehérek lőttek korán gólt. Kerkez buktatásáért ítélt büntetőt a játékvezető, amit Priskin magabiztosan lőtt a hálóba 2-1. Az 56. percben, egy hazai szöglet után Derekas érkezett elsőként és fejelt a hosszú sarokba 3-1. Nem sokkal később emberhátrányba került a Soroksár, miután Lipcsei utolsó emberként szabálytalankodott, így azonnal villant a piros lap. a 81. percben Vitális állt oda egy szabadrúgáshoz, lövését Priskin fejelte vissza, az érkező Dvorschák a kapuba fejelt 3-2. A mérkőzés végén még voltak győri helyzetek, de mind Vitális szabadrúgásánál, mind pedig Szabados lövésénél a hazai hálóőr bravúrral védeni tudott.

Csató Sándor: – Nem kezdtük jól a mérkőzést, hiszen ellenfelünk mindjárt a legelején gólt szerzett, majd még az első negyedórában növelni tudta az előnyét, ezután pedig nehéz volt talpra állni. Az első félidőben nem voltunk elég határozottak, támadásainkat lassan építettük fel. A második játékrészben korán sikerült betalálnunk, ezzel újra nyílttá tettük a mérkőzést. Onnantól kezdve sokat javultunk játékban, többet birtokoltuk a labdát és szép támadásokat vezettünk, de sajnos ezután kaptunk egy újabb elkerülhető gólt szögletből. Ennek ellenére a végén még voltak helyzeteink, könnyedén kiegyenlíthettünk volna. Ettől függetlenül az első félidei gyenge játékunk miatt úgy gondolom reális eredmény született.

Soroksár SC – WKW ETO FC Győr 3-2 (2-0)

Budapest, Szamosi Mihály Sporttelep. Vezette: Veizer (Berényi, Kovács Z.).

Soroksár SC: Abu – Kópis (Bene 69’), Lipcsei, Valencsik, Pászka, Derekas, Hudák, Tóth (Gengeliczki 76’), Ladányi (Gyömbér 54’), Csernik, Gárdos (Lovrencsics 69’). Vezetőedző: Lipcsei Péter.

WKW ETO FC Győr: Gyurákovics – Sipőcz (Szabados 69’), Bagi, Pereira (Dvorschák 46’), Kerkez, Múcska, Vitális, Berki (Farkas 76’), Vankó (Erdei 46’), Májer (Szuhodovszki 46’), Priskin. Vezetőedző: Csató Sándor.

Gsz.: Csernik (1’), Derekas (14’, 56’) ill., Priskin (47’), Dvorschák (81’).

Forrás: eto.hu

Kapcsolódó témák: #labdarúgás | #WKW ETO FC |