Kiemelkedő győri tehetség úszik Normandiában

Fotó: GYÚSE
Petrov Iván
2022.05.17. 19:33

20 sportágban 63 ország 3500 versenyzője küzd az érmekért az idei gimnáziumi világjátékokon, köztük pedig egy győri fiatal is: Andor Benedek.

Az ISF Gymnasiade a legnagyobb, diákoknak szóló ifjúsági multi-sport esemény. 1974 óta rendezik meg, a mostani a tizenkilencedik alkalom. Andor Benedek, a Győri Úszó SE versenyzője képviselheti Magyarországot és Győrt Normandiában, Caen városában. Érdekesség, hogy a mostani játékokat 9 város rendezi közösen: Caen, Deauville, Ecouves, Granville, Le Havre, Montivilliers, Pont-Audemer, Rouen és Val de Reuil.

Benedek 50 méteres férfi gyorsúszásban, 200 méteres férfi vegyesúszásban és a 4×100 méteres férfi gyorsváltóban mutathatja meg, mire képes. Tekintettel arra, hogy két év múlva Franciaország az olimpiai játékoknak ad otthont, a több ezer önkéntest, versenyzőt és segítőt megmozgató  Gymnasiade2022 kiemelt figyelmet kap minden szempontból.

“Benedek szorgalma és magatartása kiemelkedő, igazi példakép a fiatalabbak előtt. Nagyon jó felkészülési állomás a Gymnasiade, bele tud kóstolni egy igazi multi-sport esemény hangulatába, tapasztalatot gyűjthet ami jól kamatozik majd a szezon végső szakaszában” – véli Petrov Árpád, a fiatal sportoló edzője.

Kapcsolódó témák: #Győri Úszó SE | #GYÚSE | #úszás |