Kiegyenlítené a párharcot a SERCO UNI Győr

Győr+
2023.04.17. 22:40

Kedden 18 órakor a SERCO UNI Győr a Sopron Basketet fogadja a győri egyetemi csarnokban a női NB I döntőjének második felvonásán. Az első meccset a címvédő soproniak 80–68-ra nyerték. A fináléba hét év után visszatérő győriek mindenképpen egyenlítésre, a zöld-sárgák viszont az előny növelésére törekednek.

Az első meccsen összességében jól küzdött a győri csapat, pedig három belső posztos emberét is elveszítette öt személyi hiba miatt. Előbb Peyton Williams, majd Török Ágnes, végül Varga Zsófia esett ki a rotációból. A találkozó végén Dubei Debórának kellett belső poszton játszania, aki remekül helytállt, de ez is kevés volt. Nehezíti a győriek dolgát, hogy Sabina Oroszová válla kifordult, egyelőre nem tudni, milyen súlyos sérülése. Kiesésével komoly hátrányt jelentene, hiszen legutóbb is kulcsszerepe volt mind lepattanózásban, mind védekezésben, támadásban pedig kívül-belül veszélyes volt.

Cziczás László, a győriek vezetőedzője így várja a párharc második mérkőzését: „Nehéz lesz megállítani a Sopron centerduóját, amely nagyon erős európai viszonylatban is. Próbálunk a stábbal több mindent kidolgozni, hogy valamennyire ellensúlyozni tudjuk, de ez nem lesz egyszerű, ráadásul az amúgy is megfogyatkozott centersorunkban újabb probléma adódott, Sabina Oroszová válla nem a legjobb, egyelőre kérdéses, hogy tudja-e vállalni a játékot. Nem keresünk azonban kifogásokat, azokkal próbálunk nekimenni a Sopronnak, akik rendelkezésre állnak. Az első meccsen azt gondolom, jól helytálltunk, vállalható eredményt értünk el, de más tanulságot levonni felesleges. Most meccsről meccsre haladunk, aztán a végén levonhatjuk a konklúziót. Egy biztos, feladni egy percre sem fogjuk ezt a döntőt.”

Cziczás László ma reggel a Győr+ Rádió műsorában, a Győr+ Reggelben számolt be a döntő előtti legfrissebb fejleményekről, többek között Oroszová állapotáról:

A keddi mérkőzés előtt Fűzy-Antolovics Adél másodedző nyilatkozott a wbasket.hu-nak az esélyekről: „Ahogy azt az első meccs után vezetőedzőnk is kiemelte, leginkább centerposzton maradtunk alul, amire mindenképp ki kell találnunk valamit a második mérkőzésen. Ez persze hangsúlyoznám, hogy közel sem lesz olyan egyszerű, hiszen pont ezen a téren küszködünk nehézségekkel. Ennek ellenére természetesen nem adjuk fel a küzdelmet, legjobb tudásunk szerint készülünk. Elsősorban a dobószázalékunkon kell javítani, ami Sopronban nem éppen alakult úgy, ahogy szerettük volna, vagy ahogy az éppen tőlünk megszokott. Megvoltak a helyzeteink, azokat viszont nem tudtuk jól értékesíteni. Védekezésben is koncentráltabbnak kell lennünk. Múlt szombaton rengeteg személyi hibát vétettünk már az mérkőzés elején, mely a későbbiekben igencsak nehéz helyzetbe hozta a csapatot, utána ugyanis nem tudtunk kellő keménységgel játszani. A keménység pedig mondanom sem kell nélkülözhetetlen a címvédő ellen, ugyanis csakis azzal tudjuk megállítani például Jelena Brooks és Ezi Magbegor játékát. Ez itt már a magyar bajnokság döntője, ahol sok minden megtörténhet, és mi soha nem adunk fel semmit.”

Kapcsolódó témák: #női kosárlabda | #SERCO UNI Győr |