Kiderült, hol folytatja Szöllősi-Schatzl Nadine

Győr+ Fotó: budaorshandball.hu
2024.02.05. 16:13

Az már korábban biztossá vált, hogy Yvette Broch, Schatzl Nadine és Rinka Duijndam elhagyja a Győri Audi ETO KC csapatát. Szöllősi-Schatzl Nadine február 05-én az M4 Sport Kézilabda magazinjában azt is bejelentette, hol folytatja tovább pályafutását.

Január 5-én jelentette be a győri klub a távozók névsorát, s ekkor vált az is biztossá, hogy a szezon végén Szöllősi-Schatzl Nadine is elhagyja csapatot. A szélső lejáró szerződését nem hosszabbította meg a klubvezetés.

„A klub vezetése és a vezetőedző korábban már tájékoztatott a szezon során a döntésről, hogy nem kívánják meghosszabbítani a szerződésem. Elfogadtam a döntésüket. A szezon végéig minden tőlem telhetőt megteszek a csapatért, hogy minden célunkat elérjük” – fogalmazott akkor Szöllősi-Schatzl Nadine.

Voltak már információk arról, hogy a válogatott kézilabdázó a Budaörs csapatában folytatja, február 5-én az M4 Sport Kézilabda Magazinjában hivatalosan is bejelentette: a Budaörs Handball csapatánaj mezét viseli a következő szezontól.

A budaörsi klub hivatalos honlapján is olvasható már hivatalos hír, ezt idézzük mi is:

Újabb aktív felnőtt válogatott játékossal erősödik nyáron a Moyra-Budaörs Handball élvonalbeli kerete. Szöllősi-Schatzl Nadine 5x magyar bajnok, 3x Magyar Kupa győztes, BL-ezüstérmes és bronzérmes, a 2016-os Európa-bajnokság óta a magyar válogatott oszlopos tagja, 2019-ben az év kézilabdázója. A klasszis balszélső két évre kötelezte el magát a klubbal.

Nada Münchenben született, a sportággal Mohácson ismerkedett, majd Győrben pallérozódott. Az ETO-val hamar bajnok és Magyar Kupa-győztesnek mondhatta magát. Később a Veszprém Barabáson, az Érden és a Ferencvároson át vezetett az útja vissza nevelő egyesületébe.

„Nyáron lejár a szerződésem és az élet úgy hozta, hogy módosulnak a terveim és váltanom kell. Mindenképpen szerettem volna még kézilabdázni, így a férjemmel sokat töprengtünk, hogy merre vezessen tovább az utam. Közel tíz év Bajnokok Ligája tapasztalattal a hátam mögött izgatottan várom ezt az új fejezetet. Fiatalos, lendületes, ambiciózus együttest kerestem, ahol új lendületet hozhatok a játékommal. Kívülről mindig is szimpatikus volt a budaörsi építkezés. Kinga nagyon jó barátnőm, csak megerősített a döntésemben. Egészen biztos, hogy érdekes érzés lesz az időbeosztást tekintve szellősebb ritmusra váltani, de az edzésmunkában és a mérkőzéseken mutatott teljesítményből semmit sem fogok leadni. Szeretem a kihívásokat, minden napban megtalálom a motivációt, ami tovább lendít. Mások lesznek a célok, de továbbra is a maximum az elvárás magammal szemben. Többekkel játszottam már együtt korábban, jó lesz újra együtt a pályára lépni. Mindig örömmel segítem a fiatalokat, hasonló a szerepem a válogatottban is. Szeretném magammal rántani a társakat, átragasztani a mentalitásomat és az akarást, hogy a következő két szezonban közösen még magasabb célokért küzdhessünk.“ – olvasható a játékos nyilatkozta a honlapon.

Névjegy:
Szöllősi-Schatzl Nadine
Poszt: balszélső
Született: München, 1993. november 19.
Magasság/súly: 174 cm / 66 kg
Korábbi klubjai: Mohácsi TE, ETO, Veszprém Barabás KC, Érd, FTC, ETO
Válogatott: 106x felnőtt válogatott

Fotó: budaorshandball.hu

Kapcsolódó témák: #kézilabda |