Ki lesz az új gyirmóti fociedző?

Pécskai István Fotó: O. Jakócs Péter
2023.09.29. 17:19

A Gyirmót FC klubvezetése a hét elején menesztette Csizmadia Csaba vezetőedzőt, aki a nyáron érkezett a csapat élére, de 8 bajnokin csupán 3 vereséget és öt döntetlent tudott elérni. Kérdés, hogy ki lesz a végleges utóda?

A szerdai Ajka elleni találkozóra Tamási Zsolt szakmai igazgató ült le a kispadra. A gyirmótiak 2-1-es győzelmet arattak, először nyertek az NB II 2023–24-es szezonjában. A találkozó után megkérdeztük Tamási Zsolttól, a továbbiakban is ő irányítja-e az együttest.

,,Nem tudom. A vasárnapi Siófok elleni mérkőzésen még biztosan én ülök a kispadon– mondta a tréner a Győr+ Médiának.

Nagy kérdés, ha Tamási Zsolt a jövőben ismét csak a szakmai igazgatói feladatára koncentrál, ki lesz a Gyirmót új vezetőedzője. Értesülésünk szerint felvetődött Weitner Ádám neve. A 41 esztendős szakembert csütörtökön menesztették a szintén NB II-es Pécstől. A gárda szerdán a bajnokság 9. fordulójában 3-0-ra kikapott a Kozármisleny vendégeként. Az együttes ennek ellenére összességében nem szerepelt rosszul, 13 ponttal a bajnokság 8. helyén áll. A pécsiek az első hét fordulóban ráadásul gólt sem kaptak és veretlenek voltak.

Weitner jó választásnak tűnhet a gyirmóti kispadra. Mellette szól, hogy Pécsett bizonyította rátermettségét. Ráadásul győri születésű, s korábban két időszakban futballozott Gyirmóton. Jól ismeri tehát a klubot, tisztában van a Gyirmót értékrendjével, s hogy mire van szüksége ahhoz, hogy ismét sikeres élcsapat legyen a másodosztályban.

,,Nagyon friss a pécsi történet, de természetesen igyekszem csak előre tekinteni – mondta érdeklődésünkre Weitner Ádám, akitől megkérdeztük, elvállalná-e a Gyirmót irányítását. – Győri vagyok, kétszer futballoztam Gyirmóton, és remekül éreztem magam a klubnál. Természetesen örülnék a lehetőségnek.”

Kapcsolódó témák: #futball | #Gyirmót FC | #labdarúgás |