Hirdetés
Női kézilabda világbajnokság

Vb-rajt: Fodor ugrik be Schatzl helyett, Lukácsot elkülönítették

Fotó: Pixabay
mti
2021.12.01. 20:40

Pozitív lett a balszélső Schatzl Nadine koronavírus-gyorstesztje, így a spanyolországi világbajnokságon szereplő magyar női kézilabda-válogatott balszélsőjét - legkorábban a PCR-teszteredmény megérkezéséig - elkülönítették a küldöttség többi tagjától.

Hirdetés

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a Magyarországon készülő tartalékok közül Fodor Csenge még szerdán (ma) elutazik Valenciába és csatlakozik a válogatotthoz.

Szintén elkülönítették a jobbszélső Lukács Viktóriát, miután Schatzl közvetlen kontaktjának számít. Lukács negatív PCR-eredmény esetén csatlakozhat újra a csapathoz.

Hirdetés

A többi játékos és a szakmai stáb tagjainak gyorsteszt-eredménye negatív lett, így folytathatják a felkészülést. Szerdán megérkezett Valenciába és csatlakozott a válogatotthoz Szöllősi-Zácsik Szandra, aki sérülés miatt kihagyta a felkészülést és az olimpiai bajnok Franciaország elleni edzőmérkőzéseket múlt pénteken és vasárnap.

A magyar együttes csütörtökön 20.30-tól Szlovákia ellen kezdi meg szereplését a torna E csoportjában, Llíriában, majd szombaton Csehországgal, hétfőn pedig Németországgal találkozik. A középdöntőbe az első három helyezett kerül.

Amint arról korábban beszámoltunk, a Holanek Zoltán, a Győri Audi ETO KC és egyben a magyar női válogatott erőnléti edzője korábban nem utazhatott tovább a csapattal Párizsból Spanyolországba, mert az ő koronavírus tesztje is pozitív lett.

likeold
a fb oldalunkat