Kézilabda

Kézi BL: A Bretagne az ellenfél

Fotó: Vig Norbert
Győr+
2021.04.13. 18:43

A címvédő Győri Audi ETO KC a francia Brest Bretagne csapatával találkozik a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében, a budapesti négyes döntő első játéknapján, május 29-én, a másik ágon pedig a norvég Vipers Kristiansand és az orosz CSZKA Moszkva játszik egymással.

Az idei Bajnokok Ligája versenykiírásában a csoportkörök alkalmával már találkozott a csapatunk, az egykori győri játékost, Ana Grost is soraiban tudó Brest együttesével. A harmadik fordulóban idegenben, 25-25-ös, az Audi Aréna Győrben pedig 27-27-es döntetlen született- írja a gyorietokc.hu

 Az ETO norvég beállója, Kari Brattset elmondta: mivel a mostani idényben már kétszer találkoztak a Bresttel, tudják, hogy nagyszerű csapatról van szó, és nagyon kemény mérkőzés vár rájuk.

“Két éve várunk az újabb négyes döntőre, keményen dolgozunk, készen állunk, és mindent megteszünk a sikerét” – tette hozzá. A győriek csoportgyőztesként jutottak tovább, majd előbb a német Bietigheim, aztán a montenegrói Buducnost Podgorica csapatát búcsúztatták kettős győzelemmel.

A francia csapat harmadik lett csoportjában, a nyolcaddöntőben kettős győzelemmel ejtette ki a dán Esbjerget, a negyeddöntőben pedig előbb 34-24-re legyőzte a szintén francia Metz HB együttesét, majd 26-26-os döntetlent játszott ellene.

“Jó formában vagyunk, jól játszunk, és bár nagyszerű ellenfelet kaptunk, de szerintem minden lehetséges, és meg tudjuk csinálni” – nyilatkozta Sandra Toft, a Brest Bretagne dán kapusa.

Az elődöntő másik párosítása: Vipers Kristiansand – CSZKA Moszkva.

A négyes döntő programja:
Május 29., szombat
15.15:
 első elődöntő
18.00: második elődöntő
Május 30., vasárnap
15.15: bronzmérkőzés
18.00: döntő

Kapcsolódó témák: #kézilabda |