Női kézilabda BL

Kettős győzelemmel ment tovább az Audi ETO a BL-ben

Fotó: O. Jakócs Péter
Győr+
2021.03.13. 17:21

A nagy meglepetésnél is sokkal többre lett volna szüksége a német csapatnak egy mai győzelemhez.

A BL-nyolcaddöntő oda-visszavágós, két mérkőzéses párharcában több, mint megnyugtató előny birtokában várhatta a ma délutáni visszavágót az ETO KC az Audi Arénában. Az első meccset egy héttel korábban ugyanis 37-20 nyerték meg a győri lányok Németországban.

A mai találkozó hasonlóképpen indult: az első öt percben öt gólt lőtt az ETO, amire a vendégek részéről egy válasz érkezett, ezzel 5-1 volt ide. Ez a különbség azonban lényegében nem változott az első játékrészben: 3-4 gól választotta el egymástól a két együttest. A félidőre 19-16-os győri vezetéssel vonultak le a csapatok.

És a játék képe ezután sem alakult át: négy-öt gólos vezetés birtokában nyugodtan kézilabdázhatott a Győr, a vendégek pedig sikerként könyvelhették el, hogy ezúttal nem szaladtak bele egy komolyabb vereségbe:

Győri Audi ETO KC – SG BBM Bietigheim 32-28 (19-16)

Danyi Gábor: „Először is gratulálok a csapatomnak a korábbi csoportelsőséghez, illetve ahhoz a teljesítményhez, amit ezt követően a nyolcaddöntő két mérkőzésen mutatott. Az odavágón a Bietigheim nem valós arcát mutatta, tudnak ők annál sokkal jobban is kézilabdázni, amit ma bizonyítottak is. Mi viszont a mai találkozón támadásban és védekezésben sem mindig úgy játszottunk, ahogy az tőlünk elvárható. Ezzel együtt is sikerült a továbbjutás.”

Silje Solberg: „Komoly ellenfélről van szó, hiszen válogatott játékosok alkotják a keretét. Tudtuk, hogy nem lesz ugyanolyan a mai találkozó, mint az első volt. A legfontosabb számunkra most az, hogy megvan a továbbjutás.”

A Győr kettős győzelemmel, megérdemelten jutott a BL legjobb nyolc csapata közé.

Tekintse meg a mérkőzésen készült képgalériánkat!

A nap másik magyar vonatkozású összecsapásán Ferencváros viszont nem jutott tovább. Bár az FTC házigazdaként 29-28-ra legyőzte a montenegrói Buducnost Podgorica csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének szombati visszavágóján, 50-48-as összesítéssel a vendégek jutottak tovább.

Kapcsolódó témák: #Bajnokok Ligája | #Győri Audi ETO KC | #kézilabda |