Bajnokok Ligája

Kettős győzelemmel jutott a Final Fourba az Audi ETO

Fotó: Vig Norbert
Győr+
2021.04.10. 19:31

A legjobb négy közé jutás volt a tét a Bajnokok Ligájában lányaink számára ma az Audi Arénában a Buducszoszt Podgorica ellen.

Az első találkozón – talán némi meglepetésre is – nagyon könnyedén, 30-19-re, tehát tizenegy góllal nyert az ETO, ráadásul idegenben. Ezek után várható volt, hogy Podgorica esetleg felszívja magát a visszavágóra, és nem hull olyan könnyedén a Győr ölébe a legjobb négy közé jutás.

És a mai győri visszavágó első félidejében pontosan ez történt. A találkozó első percétől kezdve fej-fej mellett haladtak a csapatok. Sőt. Amorimék az első játékrészben a 18. percben vezettek utoljára, 6-5-ös állásnál. Ezt követően vagy egyenlő, vagy egygólos vendégelőnyt mutatott az eredményjelző. A szünetre 10-11-es Buducsnoszt vezetéssel vonultak a csapatok.

Az izgalmak pedig ezt követően állandósultak. A továbbjutás ugyan nem forgott veszélyben, de egy góllal rendszerint a Podgoricánál volt az előny. A 44 percben, Amorim lövése után vettük át ismét a vezetést, 17-16-nál. A vendégek válaszként hamarosan időt kértek.

A Buducsnoszt időkéréséből az ETO jött ki jól. Illetve, ahogyan annyiszor láthattuk és megcsodálhattuk már: az utolsó percekre hengerelni kezdett Danyi Gábor együttese. Az 54. percben már négy gól volt ide (23-19).

Hiába kért ismét időt a montenegrói csapat, egy minimális különbségű visszavágás sem jött össze nekik az Audi Arénában.

Az Audi ETO KC végül kettős győzelemmel biztosította helyét a Final Fourban. A végeredmény:

Győri Audi ETO KC – Buducsnoszt Podgorica 24-21 (10-11)

Bojana Popovics (vezetőedző, Buducsnoszt Podgorica): „Meg akartuk mutatni, hogy az első mérkőzésen rossz napot fogtunk ki, és nem ezért dolgozunk keményen az év folyamán. És azt hiszem, sikerült is bizonyítanunk, hogy mire vagyunk képesek. Sokkal jobban védekeztünk és a visszafutásaink is működtek. Ez az egyetlen módja, hogy a Győr gyors játékát kontrollálni lehessen. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, mert a sok probléma ellenére nagyon nagy szívvel küzdöttek a lányok.”

Danyi Gábor (vezetőedző, Győri Audi ETO KC): „A mai visszavágón megmutatta igazi arcát az ellenfelünk. Nagyon-nagy harcosok, még ha jelenleg számos problémával is kell megküzdeniük. Mindenki láthatta, hogy sokkal jobban játszott a Podgorica, mint az első mérkőzésen, mi viszont ezúttal kevésbé voltunk eredményesek. Ettől függetlenül nagyon büszke vagyok a csapatomra, különösen amiatt, hogy kettős győzelemmel jutottunk be a legjobb négy közé.”

Az elődöntő sorsolását kedden tartják, a négyes döntőre pedig május 29-30-án kerül sor a Papp László Budapest Sportarénában.

Galéria: Vig Norbert

Kapcsolódó témák: #Bajnokok Ligája | #Győri Audi ETO KC | #kézilabda |