Női kézilabda Eb

Kétgólos siker Románia ellen

Fotó: MKSZ/Facebook
mti
2020.12.15. 06:12

A magyar női kézilabda-válogatott 26-24-re legyőzte Románia csapatát a dániai Európa-bajnokság középdöntőjének hétfői játéknapján. Ezzel eldőlt, hogy 9. vagy a 10. helyen zárja a kontinensviadalt.

A magyarok a csoportkörben legyőzték Szerbiát, viszont Horvátországtól és a világbajnok Hollandiától, majd a középdöntőben szombaton Németországtól is kikaptak. Az már a hétfői meccs előtt eldőlt, hogy a román és a magyar együttes sem juthat tovább a II. csoportból, vagyis nem játszhat helyosztót.

 Bíró Blanka védéseinek és a pontosabb támadójátéknak köszönhetően a magyarok a meccs elején három góllal elléptek. A folytatásban egyre több hiba tarkította a játékot, és ezt, valamint Denisa Dedu védéseit kihasználva a románok egy négyes gólsorozattal fordítottak, és a szünetben 14-13-ra vezettek.

A 36. percben még két találattal jobban állt a román együttes, ám ezt követően az elszántan kézilabdázó magyarok egy 5-1-es sorozattal fordítottak. A koronavírusos megbetegedés miatt hiányzó Crina Pinteát helyettesítő beálló, Lorena Ostase találataival tartotta magát az ellenfél, ám négy perccel a vége előtt ismét kettővel vezetett a magyar válogatott.

A hajrában is taktikusan játszottak a magyarok, nem engedték közelebb a románokat, így második sikerüket aratták a tornán. A mezőny legeredményesebb játékosa Ostase lett, aki kilenc lövésből nyolc gólt szerzett. A meccs legjobbjának Schatzl Nadine-t választották, aki kilenc kísérletből hétszer talált be.

A magyar együttes kedden 20.30-tól a hétszeres Európa-bajnok Norvégia ellen zárja szereplését a dániai tornán.

„A mai mérkőzésen a védekezés stabilitása volt az, ami átsegített minket a rosszabb periódusainkon, illetve ezekben az időszakokban mindenki kivette a részét, nem hátráltak be a játékosok, hanem odamentek és megcsinálták. A mai mutatott teljesítménynél tudunk sokkal jobban játszani és fogunk is ennél sokkal jobban játszani. A norvégok ellen is szeretnénk bizonyítani” – idézte Danyi Gábor szakvezetőt a magyar szövetség honlapja.

Az utolsó meccs eredményétől függően a magyar válogatott a kilencedik vagy a tizedik helyen végez majd a kontinensviadalon.
Kapcsolódó témák: #Európa-bajnokság | #kézilabda | #sport |