Labdarúgás

Kétgólos előnyből kapott ki az ETO

Illusztráció: eto.hu
Győr+
2020.08.30. 20:47

Hiába vezetett az ETO Priskin és Májer révén 2-0-ra a félidőben, a szünet után átvette az irányítást a hazai együttes és kihasználva emberelőnyét, három gólt rúgva megfordította a mérkőzést.

A mérkőzésen Király József vezetőedző sérülés miatt több játékosára sem számíthatott, Ruisz, Fejes, Krály, Szuhodovszki, Kiss, Múcska és Forró sem tudta vállalni a játékot. 

Jól kezdődött az ETO számára a találkozó, már a 16. percben Kerkez buktatását követően Priskin büntetőjéből megszerezték a vezetést a zöld-fehérek. (0-1) Nem sokkal később Vankó szabadrúgásból veszélyeztetett, 25 méterről tekerte el a labdát a sorfal mellett, de Acsádi hárítani tudta a bal alsóba tartó lövést. A 35. percben egy kontratámadásból megduplázta előnyét a vendég csapat, Priskin adott jó labdát Májernek, aki kilőtte a rövid sarkot. (0-2)

A félidő után rendezte a sorait a hazai együttes és már a 47. percben Urbin találatával szépíteni tudtak. (1-2) A 70. percben Vashkeba kezezett a tizenhatoson belül, ezzel megkapta második sárgáját, így piros lappal kiállított a játékvezető. A tizenegyest Takács higgadtan értékesítette, aki Gundel-Takács bal keze mellett lőtt a hálóba. (2-2)

Az emberelőnyt kihasználva tíz percen belül a vezetést is megszerezték a debreceniek, Nagy Krisztián egy visszakészített labdát spiccel értékesített. (3-2) A 86. percben óriási ziccert szalasztott el az ETO, Berki csellel tört utat, majd lövése egy hazai védőről Priskin elé pattant, akinek közeli bombáját reflexből védte Acsádi kapus.

A hosszabbításban további szituációk borzolták a kedélyeket, Vári utolsó emberként rántotta le ellenfelét, akit azonnal kiállított a játékvezető, majd Király József vezetőedző reklamálásért kapott sárga lapot.

Az eredmény a hajrában már nem változott, így pont nélkül kell hazautaznia a győri csapatnak Debrecenből.

DEAC – WKW ETO FC Győr 3-2 (0-2)

Debrecen, Nagyerdei Stadion. Vezette: Rúsz M. (Szilágyi, Punyi)

DEAC: Acsádi – Siger, Sándor, Spitzmüller, Urbin, Belényesi, Takács (Soltész 87’), Balogh, Damásdi, Szabó K., Burai. Vezetőedző: Balogh Pál

WKW ETO FC Győr: Gundel-Takács – Kovács K., Lipták, Vári, Temesvári, Bagi (Berki 69’), Vashkeba, Kerkez (Sipőcz 87’), Májer, Vankó (Szimcso 56’), Priskin. Vezetőedző: Király József

Gólszerzők: Urbin (47′), Takács (71′), Nagy K. (79′) ill. Priskin (16′), Májer (35′)

Sárga lap: Urbin (41.), Vaskeba (68.), Berki (84.)

Kiállítva: Vaskeba (71.), Vári (90.)

Balogh Pál:Úgy gondolom, hogy az első félidővel sem volt probléma és mezőnyben inkább mi alakítottunk ki helyzeteket, míg az ellenfél majdhogynem helyzet nélkül vezetett kettő-nullára. A második félidőre sikerült levetkőznünk azt a kishitűséget, ami addig jellemzett minket. A fiúk megfogadták, amit kértem tőlük és fontos volt, hogy gyorsan sikerült szépítenünk, ezt követően pedig kontrolláltuk a játékot. Ezzel a győzelemmel még nem vagyunk ki a vízből, mert egyes szakmai problémák továbbra is fennállnak, de bízom benne, hogy ebben is lesz előrelépés és a fiúk végre elhiszik magukról, hogy képesek győzni.

Király József:Az első félidőben rendben volt a játékunk, hiszen idegenben kettő-nullára tudtunk vezetni. Ez az eredmény a legveszélyesebb és a félidőben megbeszéltük, hogy a szünet utáni tizenöt-húsz percet ki kell húznunk kapott gól nélkül, de már a másodikban szépített az ellenfél. Ez őket feldobta, minket lebénított és átvették a kezdeményezést, míg mi futottunk az események után. Ilyen könnyen mégegyszer nem tudnánk nyerni, így azonban itthagytunk három pontot. Amit hét közben felépítettünk, azt most teljesen leromboltuk.

Forrás: eto.hu

Kapcsolódó témák: #labdarúgás | #WKW ETO FC |