Két magyar ezüst a cselgáncs European Open-viadalon

Győr+/MTI Fotó: O. Jakócs Péter
2024.02.11. 18:45

Óriási érdeklődés övezte a Győrben zajló, olimpiai kvalifikációs European Open-viadalt, amit február 11-én szombaton és 11-én, vasárnap rendeztek az Audi Arénában. Három tatamin, tizennégy súlycsoportban mérték össze tudásukat a sportolók az érmekért és a kvalifikációs pontokért. Az eseményre 34 ország 414 résztvevője érkezett a győri csarnokba.

A párizsi játékokra leginkább esélyes magyarok a sűrű program miatt nem indultak az Audi Arénában, ahol így is összesen 53 versenyző képviselte a magyar színeket. Emellett a külföldi nevezők között volt olimpiai, világbajnoki és Európa-bajnoki érmes is, csaknem száz olyan dzsúdós jelentkezett, akiket a top 100-ban jegyeznek a világranglistán.

A szombaton érdekelt 31 hazai cselgáncsozóból az 52 kilogrammban első helyen kiemelt Keller Rebeka szerepelt a legjobban, az Ippon Judo Tatabánya sportolója ezüstérmet nyert.

Az előcsatározásokból továbbjutott további magyarok közül 66 kilóban Pongrácz Bence (VSD), 73-ban pedig Szegedi Dániel (Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola) ötödik lett, míg 48-ban Kőszegi Rebeka (BHSE) hetedikként zárt.

Vasárnap a 81, 90, 100, +100, illetve a 70, 78 és +78 kilósok következtek. A 22 hazai cselgáncsozóból a 90 kilós Nerpel Gergely szerepelt a legjobban, bosnyák, svájci, kazah és ukrán ellenfeleket felülmúlva bejutott a döntőbe, ott azonban már nem bírt újabb ukrán riválisával, így végül ezüstérmes lett.

A magyarok közül még a 81 kilós Tóth Benedeknek sikerült továbbjutnia az előcsatározásokból, a negyeddöntőben azonban osztrák, a vigaszágon pedig svájci versenyzőtől szenvedett vereséget, így hetedikként zárt.

Galéria: O. Jakócs Péter

TV-s szerkesztő: Kárpát Zsolt

Kapcsolódó témák: #cselgáncs | #European-Open | #Győr+TV | #judo |