Két Koltaira is büszke lehet az ETO

Pécskai István Fotó: eto.hu
2023.05.29. 14:52

Jubileumi esztendő az idei az ETO FC labdarúgócsapata számára, amely hatvan, negyven és tíz évvel ezelőtt is aranyérmes lett az élvonalban. Ebből az apropóból cikksorozatot indítottunk, amelyben bemutatjuk az 1963-as, az 1983-as és a 2013-as felejthetetlen siker hőseit.

Koltai István az 1982-es, Verebes József mesteredző által irányított gárdával végzett az NB I. élén. Fia, Koltai Tamás pedig 2013-ban ünnepelhetett aranyérmet a legjobbak közt. Utóbbi diadal azért volt különleges az ETO szurkolói számára, mert harminc évet kellett várniuk az újabb bajnoki címre.

„Nagyon boldogan emlékszem vissza a tíz évvel ezelőtt megszerzett bajnoki címre. Főleg a Ferencváros elleni találkozóra, amelyet Völgyi Dani góljával megnyertünk. Azzal a győzelemmel biztosítottuk be az elsőségünket. Önfeledten ünnepeltünk a szurkolóinkkal a stadionban, majd örömünkben még a medencében is fürdőztünk” – emlékezett vissza Koltai Tamás.

A tizenkétszeres magyar válogatott támadó 2006 és 2015 között 179 bajnokin 32 gólt szerzett zöld-fehér színekben. 2008-ban és 2010-ben is bronzérmes lett az ETO-val az NB I.-ben. Három évvel később pedig pályafutása legnagyobb sikerét, a bajnoki címet ünnepelhette.

„A diadal elsősorban a csapategységünknek volt köszönhető. Minden játékos nagyon akarta a sikert, és mindig mindenki segített a másiknak, ha szükséges volt. Volt egy jó edzőnk, a tulajdonos pedig biztosította a hátteret. A klub összes dolgozója hozzátett valamit a sikerhez, a takarítótól kezdve egészen a szertárosig. Tudtuk, hogy a győri közönség hozzá van szokva a jó focihoz, elsősorban a Verebes-korszakban láthattak rendkívül látványos játékot a nézők. Nagyon nehéz volt megnyerni a bajnokságot. Ennek megfelelően óriási sikernek éltük meg. Kiszolgáltuk a közönséget, és harminc év után ismét NB I.-es aranyérmet ünnepelhettek a szurkolók. Jó érzés, hogy beírtuk magunkat a klub történelemkönyvébe” – mesélte Koltai lapunknak. Hozzátette, a 2012–13-as szezonban voltak olyan kiemelkedő mérkőzések, amelyekre különösen jó szívvel emlékszik vissza.

„A Diósgyőr elleni meccs különleges számomra, hiszen három gólt rúgtam. Az Újpesttel szembeni találkozó pedig, amelyen 0–2-ről sikerült fordítanunk, szintén felejthetetlen marad” – fogalmazott a focista.

Koltai elmondta, az akkori csapatból sokakkal ápol jó kapcsolatot. Lipták Zoltánt, Dudás Ádámot, Molnár Pétert és Pátkai Mátét is barátjának tekinti, gyakran beszélnek egymással. Nagyon szurkol az ETO-nak, hogy ismét visszaverekedje magát az élvonalba. De vajon mikor ünnepelhet a klub ismét aranyérmet az első osztályban?

„Ennek rengeteg összetevője van. Reméljük, nem kell rá sokat várni. Mindenképpen kell hozzá egy jó csapat, szükség van a szurkolókra és a biztos tulajdonosi háttérre” – fogalmazta meg a sikerreceptet Koltai Tamás.

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #labdarúgás |