Hirdetés
Gyirmót FC Győr

Két győzelem után vereség Zalaegerszegen

Fotó: Győr+Archív, Vig Norbert
mti
2021.10.22. 17:28

Sorozatban harmadik NBI-es győzelméért lépett pályára pénteken délután Zalaegerszegen a Gyirmót FC Győr labdarúgó csapata.

Hirdetés

Mindkét együttes megnyerte az előző két NBI-es találkozóját, így a mai összecsapás legnagyobb kérdése az volt, hogy vajon kinek folytatódik a sikerszériája.

Egy jobb oldali beadást követő közeli fejessel gyorsan előnybe került a ZTE, és meg is maradt a lendülete az első negyedórában. A folytatásban némileg kiegyenlítődött a játék, ugyanakkor kevés helyzet alakult ki. Közepes volt az iram, a hazaiak a vezetésük birtokában nem diktáltak nagy tempót, a vendégek pedig hátrányban is elsősorban a stabil védekezésre koncentráltak, nem változtattak eredeti elképzelésükön.

A játékrész hajrája előtt újabb fejesgóllal növelte előnyét a hazai csapat, előtte megint Skribek ívelte be jobbról a labdát, de ezúttal szabadrúgásból. Nem sokkal később közel álltak a harmadik gól megszerzéséhez a zalaegerszegiek – egy szépen kidolgozott akció végén Koszta nagy helyzetben nem találta el a kaput -, de az utolsó percben saját maguknak hoztak össze egyet. Fölöslegesnek tűnő szabálytalanság után a bal oldalról érkezett a vendég beadás, melyre Demjén nem jól jött ki, Szegi pedig közelről bekotorta a labdát.

Így bár uralta az első félidőt a ZTE, három helyett csak egygólos előnnyel vonulhatott az öltözőbe a szünetre.

Lendületesebben, aktívabban kezdett a Gyirmót a pihenőt követően, és volt is lehetősége az egyenlítésre, nem is egy. A hazai csapat nem azt játszotta, amit az első félidőben, nagyon visszahúzódott a kapuja elé, így több tere nyílt a Gyirmótnak támadásai felépítésére. A hajrára sikerült valamelyest kontrollálnia a játékot a ZTE-nek, akadt is egy nagy helyzete, de végül nem változott az eredmény.

Kapcsolódó témák: #Gyirmót FC | #labdarúgás | #NBI. |
Hirdetés