Két győri kézilabdázó is jelölt az év legjobbja elismerésre

MTI Fotó: Vig Norbert
2024.02.23. 17:21

A Győri Audi ETO KC két kézilabdázója, Estelle Nze Minko és Linn Blohm is jelölt a nemzetközi szövetségnél (IHF) a tavalyi év legjobb női játékosát illető díjra.

A balátlövő Nze Minko oroszlánrészt vállalt a francia válogatott aranyérméből az év végi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, emellett kulcsfontosságú játékosa a Bajnokok Ligájában az elmúlt kiírásban harmadik, a jelenlegi idényben negyeddöntőbe jutott kisalföldi alakulatnak is.

Hozzá hasonlóan ott volt a vb álomcsapatában klubtársa, a svéd válogatottal negyedik beálló, Linn Blohm, aki az IHF-nél ugyancsak bekerült a legjobb három közé. A triót a vb legértékesebb játékosa, a legutóbbi BL-szezon gólkirálya, a norvég Henny Reistad egészíti ki.

A korábbiakban öt játékos közül a szurkolók választották ki az esztendő legjobbját, de ettől a kiírástól kezdve velük egyenlő súllyal számít a vb-n résztvevő válogatottak szövetségi kapitányainak, illetve az IHF edzői és módszertani bizottságának voksa is.

A szurkolók hétfőn délutántól március 11. éjfélig szavazhatnak az IHF honlapján. A voks leadásánál a 2023-ban elért eredményeket, teljesítményt kell figyelembe venni, az idei év eleje nem számít bele.

Kapcsolódó témák: #Győri Audi ETO KC | #női kézilabda | #sport | #szavazás |