Labdarúgás

Két gólról lett döntetlen a meccs

Fotó: Vig Norbert
Győr+
2021.09.13. 06:55

A Merkantil Bank Liga 7. fordulójában a DVTK gárdáját fogadta a WKW ETO FC Győr NB II-es labdarúgócsapata. Klausz László együttese két góllal is vezetett a találkozón, ám a Diósgyőr egyenlíteni tudott, így alakult ki a 2-2-es végeredmény.

WKW ETO FC Győr – DVTK 2-2 (1-0)

Győr, ETO Stadion 1200 néző. V.: Csonka (Kovács G., Mohos).

WKW ETO FC Győr: Ruisz – Kovács K., Lipták, Fodor, Forgács, Toma, Bagi (Kiss M. 80’), Vitális, Bacsa, Priskin (Szimcs 22’), Óvári (Vernes 80’). Vezetőedző: Klausz László.

DVTK: Póser – Polgár, Szatmári, Szűcs K. (Zsolnai 46’), Eperjesi, Oláh (Bertus 64’), Zsemlye, Molnár G. (Hornyák 88’), Bárdos (Bokros 46’), Könyves, Horváth Z. (Suljic 71’). Vezetőedző: Kondás Elemér.

Gsz.: Polgár ög. (2’), Óvári (47’) ill. Molnár G. (63’), Könyves (71’).

Remekül indult a mérkőzés, mindjárt az első percben Óvári harciasságának köszönhetően szögletet végezhetett el a hazai csapat. Vitális sarokrúgását egy vendég védő csúsztatta meg a saját kapuja felé, majd Polgár még a gólvonal előtt beleért, így a diósgyőri játékosról a hálóba került a labda 1-0.

Tíz perccel később Toma bombája pattant a kapusról Priskin elé, a támadó lövése után a gólvonalon tudtak tisztázni a vendégek. Negyedóra játék után jött az első félidő egyik legnagyobb diósgyőri lehetősége. Molnár G. végzett el szabadrúgást a győri kaputól huszonhárom méterre. A labda a jobboldali kapufán csattant, majd Ruisz hátáról szögletre vágódott.

A 22. percben Klausz László kénytelen volt cserélni, ugyanis az ETO csapatkapitánya Priskin Tamás sérülést szenvedett. Két perccel később Könyves rázta le védőit, majd húzott balról középre, lövése nem sokkal suhant el a kapufa fölött. A 32. percben ziccert hibáztak a vendégek. Egy sarokrúgás szállt át a hosszúra, amit vissza tudtak fejelni, a kaputól két lépésre álló Polgár mellé belsőzött. Az első játékrész két ETO-lehetőséggel zárult. Előbb Toma elé gurult a labda, amit ballal, állítás nélkül tüzelt kapura, Póser öklözni tudta csak a lövést. Ezután Szimcso próbálkozott, tizenhét méteres lövése nemsokkal ment a kapu fölé.

A második félidő is ugyanúgy kezdődött, mint az első. Ezúttal Óvári volt eredményes, egy felfejelt labdára csapott le, majd a felugró kapus alatt a hálóba lőtt 2-0. Az 55. percben Ruisznak kellett hatalmasat védenie, hogy ne szépítsen a Diósgyőr. Molnár G. szabadrúgásánál nagyot vetődve tolta a kapu föle a labdát. Bő egy óra játék után szépített a Diósgyőr. Egy jobboldali szöglet szállt át a hosszúra, ahol az egyedül álló Molnárt találta meg, aki zavartalanul fejelt a kapuba 2-1. A 71. percben az egyenlítés is sikerült a vendégeknek. Egy beadást Könyves csúsztatott az ötös vonalán a hosszúba 2-2. A mérkőzés végén még próbálkoztak a hazaiak a győztes gól megszerzésével, ám ez már nem sikerült, így maradt a 2-2-es döntetlen. Sok idő nincs a következő meccsig, hiszen szárdán hétközi fordulót rendeznek, amikor Csákvárra látogatnak a zöld-fehérek.

Klausz László: – Azt gondolom, hogy igazságos eredmény született, végig nyomást gyakorolt ránk a Diósgyőr, ami egy jó csapat, jó játékosokból áll. Ennek ellenére egyes játékelemekből gólokat tudtunk szerezni. Természetesen kicsit fáj, hogy 2-0-ról 2-2 lett, de úgy vélem, hogy az egész csapat tisztességesen helyt állt, nem ezen a mérkőzésen kell búslakodni, hanem például az Ajka és a Szentlőrinc ellen elhullajtott pontok miatt.

Kondás Elemér: Nyilván azt tudtuk, hogy az ETO hazai pályán nagyon veszélyes, ezért nehéz mérkőzésre készültünk. Elkezdtük a találkozót, és még jobban megnehezítettük a dolgunkat, ugyanis a saját kapunkba fejeltünk gólt egy szöglet. Utána nagy erőket mozgósítottunk, váltottunk is rendszert. Aztán a második félidőre megint dekoncentráltan mentünk ki, és megint gólt kaptunk, viszont a csapatnak sikerült felállni. Az első félidőben is megvoltak a helyzetek ahhoz, hogy gólt szerezzünk. Akkor ez nem sikerült, a második félidőben viszont már összejött, még arra is volt lehetőségünk, hogy megnyerjük a találkozót. Ez most nem sikerült, de az, hogy 0-2-ről felálltunk idegenben, mindenképp dicséretet érdemel.

Galéria: Vig Norbert

Forrás: eto.hu

Kapcsolódó témák: #labdarúgás | #NB II | #WKW ETO FC |