Kerkez Milost motiválják az átigazolási híresztelések

MTI
2022.11.07. 15:47

Motiválják az átigazolási híresztelések, de csak saját teljesítményére koncentrál az ETO korábbi játékosa, Kerkez Milos, aki jelenleg a holland AZ Alkmaar együttesét és immár a magyar válogatottat is erősíti.

Hirdetés

Többek között erről beszélt hétfőn, 19. születésnapján az M1 aktuális csatornának adott interjúban a nemzeti csapatban szeptemberben, a németek otthonában aratott 1-0-s idegenbeli siker alkalmával debütált védő. A vajdasági születésű futballista tavaly februárban Győrből a nagy múltú AC Milanhoz igazolt, az olasz bajnoktól pedig nyáron szerezte meg a holland élvonalban szereplő klub, ahol a mostani idényben fiatal kora ellenére alapember lett.

Kerkez elmondta, az AZ Alkmaar tökéletes hely egy fiatal játékosnak a fejlődésre. Hálás edzőjének, Pascal Jansennek a bizalomért, remek a kapcsolata a trénerrel, aki sokat segít neki. A holland együttes a Konferencia-ligában csoportelsőként zárta a sorozat első szakaszát, Kerkez megjegyezte, szeretnének a döntőig menetelni a harmadik számú kupában, azonban a bajnokság is rendkívül fontos, amelyben az Alkmaar jelenleg az ötödik, de csak négy pont választja el az éllovas PSV Eindhoventől.

Kerkeznek a mostani szezonban 25 tétmérkőzésen védőként három gólja és hat gólpassza is van, ráadásul a válogatottban is nagyszerű teljesítményt nyújtott, így a neve az utóbbi időben szóba került számos átigazolási hírben. Ezekről a játékos azt mondta, nem foglalkozik azzal, melyik klubbal boronálják össze, motivációt gyűjt ezekből a híresztelésekből, hogy még keményebben dolgozzon és a pályán bizonyítson, ugyanakkor jelenleg csak az Alkmaar sikerére koncentrál.

Kerkez eddig pályafutásáról megjegyezte, válogatottbeli bemutatkozását tartja a csúcspontnak, amiért rendkívül hálás Marco Rossinak. Hozzátette, mindig is az volt az álma, hogy magyar válogatott legyen, ez nem volt kérdés, de ettől még különleges lesz számára a Szerbia elleni Európa-bajnoki selejtező, hiszen családtagjai élnek az országban, de – jelezte – csakis kizárólag a magyar sikerért, és a három pontért fog küzdeni.

Kerkez az interjú jelentős részében angolul nyilatkozott, de a beszélgetés végén magyarra váltva felidézte: Győrben napi három-négy órát tanulta a nyelvet, és bízik benne, hogy a válogatott novemberi mérkőzései alkalmával már magyarul tud majd beszélgetni az újságírókkal.

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #labdarúgás | #sport |