Kerkez Milos szárnyal az AZ Alkmaarban

Fotó: AZAlkmaar Facebook
Pécskai István
2022.09.04. 08:07

Kerkez Milos kihagyhatatlan játékossá vált az AZ Alkmaar futballcsapatában. Az ETO FC korábbi balhátvédje a 2022–23-as idényben eddig kilenc tétmérkőzésen léphetett pályára a holland élvonalbeli klubban. Háromszor a bajnokságban kapott lehetőséget, a Sparta Rotterdam elleni 3–2-es diadal során ráadásul győztes gólt szerzett. A nemzetközi porondon is számítanak rá, az Európa-konferencialiga selejtező sorozatában hatszor lépett pályára, s ezeken a találkozókon három gólpasszt jegyzett. Csapatával kivívta a főtáblára jutást.

Mit gondol, mi az oka annak, hogy ilyen jó formában szerepel ebben az idényben?
Úgy érzem, az előszezon nagyon hasznosnak bizonyult számomra. A szakmai stábunk nagyszerű munkát végzett, a cél az volt, hogy fizikailag és szellemileg megfelelően felkészítsen minket az idényre. Ugyanez vonatkozik a csapattársaimra is, sokat segítünk egymásnak. Magabiztosnak érzem magam a pályán.

Milyen Hollandiában élni, a családtagjaival együtt költözött ki Alkmaarba?
Hollandia nagyszerű hely, talán a legjobb ország külföldön, ahol eddig éltem. A családom is itt van velem, ami nagyon fontos számomra.

Milyen céljai vannak a következő néhány évre?
Csakis a jelenre koncentrálok, és lépésről lépésre haladok. Mérkőzésről mérkőzésre szeretnék jól teljesíteni, és igyekszem minden alkalommal a maximumot nyújtani a pályán.

Fotó: AZ Alkmaar/Facebook

Idén már meghívást kapott a magyar válogatott edzőtáborába, egyúttal be is került a nemzeti csapat meccskeretébe. Mit mondott önnek Marco Rossi szövetségi kapitány?
Elégedett volt velem az edzéseken. Azt mondta, számít rám a jövőben, ha továbbra is jó munkát végzek a klubomnál.

Képesnek tartja magát arra, hogy hosszú távon is a válogatott tagja legyen?
Igen, keményen dolgozom ezért, és bízom benne, hogy sokáig magas szinten tudok játszani.

Az ETO-szurkolók folyamatosan követik a karrierjét azóta, hogy előbb az olasz AC Milanhoz, majd pedig az AZ Alkmaarhoz igazolt. Hogyan emlékszik vissza a Győrben eltöltött időszakra?
Hálás vagyok az ETO-szurkolóknak. Támogattak, amikor Győrben játszottam. Nagyon boldog voltam, hogy egy annyira nagyszerű klubban futballozhattam, mint az ETO.

Tartja még a kapcsolatot az egykori győri csapattársaival?
Priskin Tomival rendszeresen beszélek. Szó esik az én mérkőzéseimről, és persze azokról a találkozókról, amelyeken ő lépett pályára. Emellett az életről és a családról is beszélgetünk. Mindig jó érzés tartani a kapcsolatot az egykori csapattársakkal.

Kapcsolódó témák: #Helyi sport | #labdarúgás | #sport |