Győri legendák

Keglovich-könyv: Ezt a cselt már ismerem

Fotó: Ficsór Dávid
Ficsór Dávid
2021.06.10. 15:13

Bemutatták a győri olimpiai bajnok labdarúgó Keglovich László életéről készült könyvet.

Stílszerűen az ETO stadion játékos kijárójából érkezett meg a legendás labdarúgó a könyvbemutató helyszínére. Keglovich László 50 éven át szolgálta a zöld-fehér klubot és a mai napig részt vesz a hazai mérkőzéseken. Az „Ezt a cselt már ismerem” című kötetben a 81. életévét betöltő legenda mesél gyermekkoráról, pályafutásáról, és az olimpiai aranyról, emellett külön fejezeteket kaptak benne a barátok és pályatársak. A könyvet Laci bácsi fotóalbuma és a korabeli felvételek színesítik.

„Legszívesebben az olimpiára és Bajnokcsapatok Európa Kupája mérkőzésekre gondolok vissza nagy szeretettel. Jól szerepeltünk, hiszen az olimpiát megnyertük, a BEK-ben pedig az elődöntőig meneteltünk, emellett nagyszerű meccseket játszottunk. A szófiai összecsapás örökké emlékezetes marad számomra, hiszen a 87. percben rúgtam a továbbjutást jelentő gólt” –mondta a Győr+-nak Keglovich László, aki hozzátette, nagyon nehezen ment bele abba, hogy könyvet írjanak róla, de a végeredmény tetszik neki és el is fogja olvasni.

Keglovich László. Fotó: Ficsór Dávid

Cséfalvay Attila készítette a mélyinterjút a klubhűség mintaképéről, ami alapján a könyv is megszületett. „Laci bácsinak rengeteg sztorija van és elképesztő memóriája. Tűpontosan emlékszik a történetekre ennyi év távlatából is. Életem meghatározó élménye volt a vele való munka és nagyon örülök, hogy ez a könyv megszülethetett!” – emelte ki az újságíró.

Somodi Géza a legenda barátait és pályatársait kutatta fel, s kérte őket meséljék el élményeiket az egykori labdarúgóval kapcsolatban. „Aki csak beszélt Laci bácsiról, mindenki nagyon szívesen tette és csupa jót mondott róla. Úgy tűnik, hogy ezt az embert tényleg mindenki szereti, mert megérdemli!” – mondta a szerzőtárs.

A csütörtöki könyvbemutatón részt vett Győr polgármestere is. „Győrnek vannak legendás emberei és Keglovich László ilyen. Nekünk az a feladatunk, hogy a róla készült könyvet eljuttassuk minél több emberhez, azért, hogy olvassák a fiatalok. Amikor én aktívan dzsúdóztam, a társaimmal együtt a Balczó-könyv volt bibliánk, hiszen amit ő letett az asztalra, az motivált minket, hasonló szerepet tölthet be ez a kötet a mai ifjak körében” – hangsúlyozta dr. Dézsi Csaba András.4

Győr ETO-szurkoló országgyűlési képviselője is köszöntötte a legendát. Simon Róbert Balázs elmondta, keveseknek adatik meg, hogy ilyen teljes értékű pályafutása legyen, mint Keglovich Lászlónak. Horváth Cs. Attila a Győr+-nak úgy fogalmazott, az új idénykezdet előtt az összes ETO-ban futballozó játékossal és a klubnál dolgozó edzőkkel is jobban megismertetné a zöld-fehérek történelmét, hiszen ez adhat további lendületet és erősítést ezeknek a srácoknak. Mivel az egykori labdarúgó Sopronban született és az SVSE-ben bontogatta szárnyait, az eseményen köszöntötte őt Csiszár Szabolcs, szülővárosának alpolgármestere.

A Magyar Sportújságírók Szövetsége nevében Szöllősi György, a szervezet elnöke mondta el gondolatait, hiszen a könyv kiadását az MSÚSZ által – a kormány segítségével – 2018-ban indított Nagy Béla Programja támogatta.

A könyv kapható már az ETO Shopban vagy megrendelhető az info@pressandpr.hu e-mail címen és a 06-20-4310-643-as telefonszámon.

A bemutatón ott volt a Győr+ TV stábja is:

Kapcsolódó témák: #ETO | #könyvbemutató |