Kedden két csapat bejut a Bajnokok Ligája elődöntőjébe

MTI Fotó: MTI/Quique Garcia
2024.04.16. 08:10

Két negyeddöntős párharc fejeződik be a labdarúgó Bajnokok Ligájában kedd este.

A keddi program:

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágók:

  • FC Barcelona (spanyol) – Paris Saint-Germain (francia) 21.00 (az első mérkőzésen 3-2), tv: M4 Sport
  • Borussia Dortmund (német)-Atlético Madrid (spanyol) 21.00 (1-2)

Két negyeddöntős párharc fejeződik be a labdarúgó Bajnokok Ligájában kedd este, amikor a továbbjutáshoz az FC Barcelonának otthon, az Atlético Madridnak pedig idegenben kellene megőriznie a múlt héten megszerzett egygólos előnyét.

A Barca remek mérkőzésen 3-2-re verte a Paris Saint-Germaint a francia fővárosban múlt szerdán, és ha kedden meg tudja őrizni január 27. óta tartó veretlenségét, akkor elődöntőbe jut, ami legutóbb 2019-ben sikerült neki.

A PSG ugyanakkor a legutóbbi barcelonai vendégjátéka alkalmával, a 2021-es nyolcaddöntőben emlékezetes meccsen 4-1-re győzött – Kylian Mbappé mesterhármasának is köszönhetően -, amivel megalapozta későbbi továbbjutását.

Kedd este Xavi Hernández, a katalánok vezetőedzője nem számíthat Alejandro Baldéra, Andreas Christensenre, Gavira, valamint Sergi Robertóra, míg a másik oldalon Luis Enriquének a felépülőben lévő Presnel Kimpembe mellett Layvin Kurzawát és a kapus Sergio Ricót kell nélkülöznie.

Ami a két együttes egymás elleni mérlegét illeti, tétmeccsen a múlt heti volt a Barcelona ötödik sikere a PSG ellen, a franciák pedig eddig négyszer győzték le a riválist, mellyel ugyanennyi alkalommal játszottak döntetlent.

A csapatok kedd esti csatáját az M4 Sport közvetíti élőben.

A másik keddi negyeddöntős visszavágón az Atlético Madrid látogat a Borussia Dortmund stadionjába azután, hogy egy hete 2-1-es hazai győzelemmel zárult a madridi összecsapás. Diego Simeonénak, az Atlético vezetőedzőjének az volt az 50. sikere a BL-ben trénerként, és ha tanítványaival meg tudja őrizni Dortmundban az egygólos előnyt, akkor 2017 után juttathatja újra a legjobb négy közé a spanyol fővárosi együttest.

A Borussia és az Atlético egymás elleni mérlege a múlt heti találkozóval együtt mindössze öt összecsapást számlál, ezekből három madridi, kettő pedig dortmundi sikerrel zárult. Németországban utoljára 1996-ban nyert a spanyol csapat, 2018 októberében, a BL csoportkörében súlyos, 4-0-s vereséget szenvedett a Borussia vendégeként.

A hétvégén mindkét együttes győzelemmel készült a BL-negyeddöntő visszavágójára: a Dortmund Mönchengladbachban nyert 2-1-re, míg az Atlético saját közönsége előtt verte 3-1-re a Gironát. Kedd este hazai oldalon az „odavágón” szépítő gólt szerző Sebastian Haller mellett Jadon Sancho sem lesz bevethető, míg Simeonénak Memphis Depay, a múlt héten eredményes Samuel Lino, valamint Vitolo játékától kell eltekintenie.

Mindkét visszavágó 21 órakor kezdődik, a korábban elkészített sorsolás értelmében pedig a továbbjutók egymással küzdenek majd meg a döntőbe jutásért.

Kapcsolódó témák: #Bajnokok Ligája | #foci | #labdarúgás |