Katarzis volt az ETO számára a Fehérvár elleni diadal

Fotó: Vig Norbert
P. I., M. M.
2022.03.04. 10:58

Bravúros diadalt aratott a Magyar Kupában az ETO focicsapata, amely az élvonalbeli Fehérvár gárdáját búcsúztatta a negyeddöntőben (2-1). Azt már előre lehetett tudni, hogy a szurkolók és a játékosok számárak különleges lesz a mérkőzés. A két együttes évtizedek óta rivalizál egymással, a két tábor tagjai finom szólva sem kedvelik egymást...

Ráadásul a győri klubot a 2014–2015-ös idény végén kizárták az NB I-ből. Hét év eltelt, s azóta egyszer sem került szembe első számú riválisával. 2559 nap után rendeztek ismét ETO-Fehérvár találkozót: nem meglepő, hogy a drukkerek izgatottan, nagy lelkesedéssel várták a mérkőzést. Az átlagosnál jóval több győri szurkoló buzdította a kedvenc csapatát a lelátón, és Székesfehérvárról is sokan érkeztek az ETO Parkba. Már a meccs előtt is érezni lehetett, nem egy átlagos Magyar Kupa-összecsapásra kerül sor: a stadionba vonuló ETO-szurkolók zöld-fehér sáljukat és zászlójukat büszkén lobogtatva, a Hajrá, Győr!-rigmust énekelve vonultak a meccsre, a vendég szurkolók pedig a Vidit ugyanilyen lelkesedéssel éltették.

A győri stadion lelátóján rég voltak már ennyien, 1700 szurkoló várta a nagy rangadót. Több győri drukkerrel beszélgettünk a meccs előtt: mindenki kiemelte, a Fehérvár elleni győzelemre nem sok esély van, ennek ellenére a mostani a szezon legfontosabb meccse. A találkozó alatt végig támogatták a csapatot a győri szimpatizánsok. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a két fél szurkolói ugyanakkor nem kímélték a másikat. A meccs közben egymást szidták, a lefújást követően pedig kisebb verekedésre is sor került… Az ETO egyenlítő góljánál eufórikus hangulat alakult ki lelátón, és hasonló volt a helyzet a mérkőzést eldöntő tizenegyes után is: elképesztő örömmámor és hangorkán tört ki. A csapat óriási sikert aratott, s ezt jó volt ETO-szurkolóként megélni. A győri nézők a lefújás után éltették kedvenceiket, akik nem maradtak adósaik, s megköszönték a tábornak a buzdítást.

A meccset követően is érezhető volt, hatalmas diadalként élték meg a nézők, hogy sikerült a továbbjutás. ,,Többet ér ez a győzelem, mint a Magyar Kupa megnyerése” – fogalmazott egy fiatal szurkoló. Abban egyetértettek a tábor tagjai, hogy a Ferencváros elleni elődöntőben még inkább szükség lesz a közönség támogatására. ,,A mai nap után ki mást kaphattunk volna, ha nem a Fradit?” – tette fel a drukker a kérdést. Az ETO eddigi menetelését elnézve a Magyar Kupában már semmi sem tűnik lehetetlennek: a gárda a Puskás Akadémia után a szintén élvonalbeli Fehérvárt is kiejtette.

Az ETO gólszerzői érthetően boldogan értékeltek a mérkőzést követően. Kiss Máté szabadrúgásból, védhetetlenül csavart a székesfehérváriak kapujába.

,,Minden szabadrúgáshoz úgy állok oda, hogy kizárok mindent, koncentrálok, próbálok csak arra gondolni, hogy minél jobban eltaláljam a labdát. Hála az égnek ez most sikerült. A gól utáni pillanat elképesztő katarzis volt – mondta Kiss a Győr+Médiának. – Jó érzés, hogy ennyi szurkoló kijött a stadionba, s buzdított minket. Igazi meccshangulat volt hazai pályán. Elképesztő élmény volt a mérkőzés, leírhatatlan érzés. Ez a szív diadala volt. Mindenki küzdött a másikért, az egész csapat nagyon odatette magát. A Magyar Kupa szépsége, hogy egy mérkőzésen bármi megtörténhet, el lehet tüntetni a különbséget. Örülök, hogy a Ferencvárost kaptuk az elődöntőben. Biztosan nagyon jó hangulat lesz az ETO Parkban, még több néző jön majd ki, mint a Fehérvár ellen. Nagyon jó meccset fogunk játszani, és mindent megteszünk a sikerért”

Farkas Balázs a Nagykanizsa ellen triplázott a kupában, ezúttal pedig 11-esből szerzett győztes gólt.

“Óriási rangadó volt a két csapat között, a szurkolók miatt mindig különleges meccs az ETO és a Fehérvár párharca. Tudtuk, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, de szerencsére rá tudtunk cáfolni a papírformára. Kitartással, küzdéssel és szívvel-lélekkel való játékkal kompenzálni tudtuk az osztálykülönbséget. Mindenki nagyon boldog, és örül a győzelemnek – fogalmazott a támadó.

– Ebből a sikerből igyekszünk erőt meríteni a szezon további részére. Bízom benne, a siker azt is jelenti, hogy a szurkolóink még nagyobb számban biztatnak majd bennünket a bajnoki mérkőzéseinken. Nem lepődök meg azon, hogy a Fradit kaptuk a sorsoláson. Természetesen nagyon várjuk már az elődöntőt. Két NB I-es csapatot sikerült már felülmúlnunk, és mindent elkövetünk azért, hogy ez a bravúr harmadszorra is sikerüljön. Szeretnénk boldoggá tenni a szurkolóinkat.

Kapcsolódó témák: #ETO FC | #labdarúgás | #Magyar Kupa |