Karácsonyi Rohanásra várják a mozogni vágyókat!

Győr+ | Fotó: gyorisport.hu
2022.12.05. 11:33

A győri Karácsonyi Rohanást immár 26. alkalommal rendezik meg, idén december 18-án, 10 órától. Fügi Edit, a Győr-Moson-Sopron Megyei Szabadidősport Szövetség elnöke, az esemény szervezője elmondta, azzal a céllal hívták életre a rendezvényt, hogy az emberek ne csak a bevásárlóközpontokban és az üzletekben „rohangáljanak” az ünnepek előtt, hanem sportoljanak is.

„Karácsonykor mindenki sokkal többet eszik, mint általában, ezért jobb, ha előtte kicsit felkészítjük és kitisztítjuk a szervezetünket a sporttal. Szerencsére az ötletünk bevált, hiszen idén már a huszonhatodik alkalommal kerül sor a futásra” – mondta Fügi Edit.

Változás az eddigiekhez képest, hogy idén a versenyközpontot az Egyetemi Csarnokban alakítják ki. A nevezéssel kapcsolatos részleteket a gyorisport.hu oldalon találják meg az érdeklődők. „Lehetőség van előzetes és helyszíni nevezésre is. Az előbbit azért ajánljuk, mert a résztvevők ebben az esetben tudnak csak biztosan érmet és kupát kapni a viadalt követően” – tette hozzá a szervező.

Az előnevezetteknek a verseny előtt jelentkezniük kell a nevezési pultnál a rajtszám átvételéhez, legkésőbb az adott táv rajtja előtt 60 perccel. Azért, hogy a résztvevők a verseny napján elkerüljék a hosszú sorban állást, a szervezők lehetőséget biztosítanak két időpontban a rajtszámok előzetes felvételére. December 16-án, pénteken 15 és 18 óra között, s másnap szombaton 9 és 14 óra között a Nordic Walking irodában (Győr, Dózsa György rakpart 51.).

Fontos megjegyezni, hogy a gyerekek, akiknek a futásával december 18-án, 10 órakor indul az esemény, már nem a Kálóczi téren, hanem az Aranypart II. szabadstrandon található rekortánpályán futnak majd. A 1,5 kilométeres gyermekfutáson csak 14 év és annál fiatalabb versenyzők indulhatnak. A felnőttek 4, 8 és 12 km-es távon indulnak, utóbbiban váltóban is, emellett 8 km-es Nordic Walking is lesz.

Kapcsolódó témák: #Karácsonyi Rohanás Győr | #mozgás | #sport | #szabadidő |