Kammerer: Ez karrierem utolsó felvonása

Pécskai István
2022.10.21. 20:03

Továbbra is elnyűhetetlen, élvezi az életet és persze a kajakozást Kammerer Zoltán. A háromszoros olimpiai bajnok ikon 44 esztendősen is rendkívül izmos, kicsattan az erőtől. Nem mellékesen sikeres: ezt jelzi, hogy nemrégiben két országos bajnoki címet nyert. Nagy kérdés ugyanakkor: meddig kajakozik? A Győr+ Médiának elárulta, elkezdődött pályafutása utolsó fejezete.

Korábban úgy nyilatkozott, októberben dönt a jövőjéről. Folytatja a versenyzést?

Jövőre még biztosan rajthoz állok. Továbbra is edzésben vagyok, de már nem feltétlenül olyan intenzitással végzem a tréningeket, mint amikor korábban a világbajnokságra vagy éppen az olimpiára készültem. Más volt a legrangosabb viadalokra felkészíteni magam, mint most az országos bajnokságra. Félreértés ne essék, ezt is élvezem, de azért van különbség a kettő között.

Tudja már, meddig kajakozik?

Pontosan még nem tudom megmondani. Az viszont biztos, hogy most zajlik a profi karrierem utolsó felvonása. Huszonöt éve versenyzem a legmagasabb szinten, az elkövetkezendőkben igyekszem majd a civil életemre fókuszálni. Rengeteg mindenre nem jutott időm az elmúlt két és fél évtizedben.

Például mire nem?

Van egy szántóföldem, amelyet tíz éve nem tudtam lekaszálni. Van egy szeretett veterán autóm, amelyben hosszú ideje nem ültem. Számtalan apróságot említhetek, amelyekre végre szeretnék időt szánni.

Az edzősködés nem érdekli?

Jelen pillanatban nem. Az edzői pálya ugyanis százszázalékos figyelmet és összpontosítást igényel, rengeteg időt vesz el. Én most szeretnék lazítani, nyaralni, kikapcsolódni, s ahogy említettem, úgy összességében a civil életemre összpontosítani.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség tavaly hozta létre a Kammerer Zoltán Regionális Akadémiát. Látja már, ki lehet a sportág új klasszisa?

Nagyon sok tehetséges, ügyes gyermek tagja az akadémiának. Közülük kiemelkedik egy 16 év alatti kislány, aki ígéretes karrier előtt áll. Nagyon sokat várok tőle, könnyen el tudom képzelni, hogy ő lesz a sportág elkövetkezendő időszakának nagy magyar sztárja.

Televíziós szakkommentátorként hallhattuk az Európa-bajnokság során. Elképzelhető, hogy a jövőben rendszeresen feltűnik majd a televízió képernyőjén?

Jól éreztem magam, de azért ennyire nem szeretnék előreszaladni. Szerencsém is volt, hogy jól állt a szerep, hiszen ismerem a sportolókat, ezért könnyebb dolgom is volt, mintha egy kívülálló szakember kapta volna a feladatot.

Kapcsolódó témák: #Graboplast Győri VSE | #kajak-kenu |