Hirdetés
Újabb tehetség a fővárosban

Hivatalos: Kalmárt is elvitte a Vasas

Győr+
2020.02.14. 17:00

Az NB2.hu hírei szerint Hidi M. Sándor után újabb ETO-s fiatalra vetette ki a hálóját a Vasas. Most Kalmár Olivért vinnék. Péntek este végül hivatalos lett a hír: a tehetség kölcsönbe a fővárosba költözött.

Hirdetés

Frissítés:

A Vasas a honlapján jelentette be, hogy leigazolta az ETO tehetségét, Kalmár Olivért.

Hirdetés

Az U19-es válogatott alapembere, Kalmár Olivér fél évre kölcsönbe érkezett a Vasashoz, de a klubnak vételi opciója van a végleges játékjog megszerzésére.

A 2001-ben született balhátvéd az idei bajnokságban eddig 14 NB II-es mérkőzésen lépett pályára, abból 13 alkalommal kezdőként, jelenleg az egyik legfiatalabb labdarúgó, aki rendszeresen szerepel a Merkantil Bank Ligában. Remek fizikai képességeinek köszönhetően már 17 éves kora előtt bemutatkozott a felnőttek között, azóta összesen 23 NB II-es bajnoki találkozón szerepelt, 21 alkalommal kezdőként léphetett pályára a fiatal játékos. A bal oldali védő folyamatosan tagja a korosztályos válogatottaknak, legutóbb az U19-es Eb-selejtezőn is szerepelt.

Nagy Miklós sportigazgató szerint a Vasas legújabb igazolása remekül illik a Vasas új koncepciójába.

– Világossá tettük mindenki számára az elmúlt időszakban, hogy a Vasas új utat kezdett el járni. Komoly céljaink vannak, melyeket szisztematikusan és nagyon sok munkával szeretnénk elérni. Ehhez keressük folyamatosan a játékosok terén is a legjobb partnereket. Egyik fontos törekvésünk, hogy tehetséges, jó mentalitású fiatalok kaphassanak lehetőséget nálunk. Ennek érdekében dolgozik az akadémiánk, és ennek érdekében igazolunk más kluboktól is olyan játékosokat, akikről úgy gondoljuk, hogy a közeljövő sikeres Vasasának meghatározó labdarúgói lehetnek. Kalmár Olivér egyike ezeknek a játékosoknak. A fiatal védő egyelőre fél évre érkezik hozzánk, de ha megfelelően teljesít, akkor nyártól véglegesen a mi játékosunk lehet az ETO FC-vel a mai napon aláírt opciós szerződés alapján. Az átigazolásokat ezzel lezártnak tekinthetjük. Nagyon intenzív és kemény időszak van mögöttünk, de holnaptól már a következő átigazolási időszakot készítjük elő és folyamatosan keressük a lehetőségeket, melyek jobbá tehetik a csapatot.

Kalmár Olivér új csapata mezében
Fotó: vasasfc.hu

– Nagyon örültem a Vasas megkeresésének, egy pillanatig nem gondolkodtam azon, hogy elfogadjam-e az ajánlatot, hiszen nagyon sok jót hallottam Hidi M Sándortól, akivel Győrben és a válogatottban is együtt játszottunk– kezdte a Vasas hivatalos honlapjának Kalmár Olivér. – Fiatal korom ellenére már kétszer is volt részem Vasas elleni meccsekben. Mindkét mérkőzésen azt láttam, hogy egy játszani akaró, jó csapat az ellenfél. Tudom, hogy komoly klubhoz kerültem, mindent megteszek majd, hogy megháláljam a bizalmat. Egyértelműen látszik az elmúlt hetekben, hogy milyen új koncepció mentén kezdett el dolgozni a Vasas, örülök, hogy részese lehetek ennek. Az a célom, hogy minél több lehetőséget kapjak és a játékommal a csapat hasznára legyek.

Korábban írtuk:
A télen már megszerezte a rengeteget igazoló Vasas az ETO utánpótlás-válogatott tehetségét, Hidi M Sándort, aki a komplett magyar labdarúgás egyik legnagyobb tehetsége ám. És az nb2.hu hírei szerint újabb fiatal igazolhat Győrből Angyalföldre. 

Méghozzá annak a Kalmár Olivérnek a személyében, aki 10, utánpótlásban eltöltött év után tavaly februárban kapott profi szerződést a zöld-fehérektől. Kalmár összesen eddig 23 NB II-es mérkőzésen lépett pályára.

 Az nb2.hu szerint a megállapodást még ma bejelenthetik az érdekeltek.

Kapcsolódó témák: #Helyi sport | #labdarúgás | #WKW ETO FC |
likeold
a fb oldalunkat