Labdarúgás

Kalmár Zsolt: Közel a visszatérés

Fotó: mlsz.hu
Pécskai István
2022.06.04. 16:03

Elképesztően nehéz időszakon van túl Kalmár Zsolt, a magyar labdarúgó-válogatott játékosa. A klubszinten korábban a Győri ETO-t erősítő, jelenleg a szlovák élvonalbeli DAC-ban futballozó középpályás tavaly márciusban szenvedett súlyos térdsérülést a nemzeti csapat Andorra elleni világbajnoki selejtezőjén. Több mint egy év kihagyás után szerencsére most már jól érzi magát.

„Hála az égnek minden rendben van a lábammal. Elkezdtem futni, és már a labdás gyakorlatokban is részt vehetek. Az a terv, hogy június közepén újra edzésbe álljak a DAC-nál. Még sok munka vár rám, hiszen vissza kell nyernem az erőnlétem. Az a terv, hogy százszázalékos állapotban tudjam elvégezni az alapozást – árulta el Kalmár Zsolt a Győr+ Médiának. A dunaszerdahelyi gárda június 13-án kezdi meg a felkészülést a 2022–23-as idényre.

„Az első héten felméréseket végeznek majd, amelyek kimutatják, fizikálisan milyen állapotban vagyok. Ha mindent rendben találnak, akkor visszatérhetek. Nagyon várom már, hogy ismét pályára lépjek, hiszen egy évet kihagytam. Elég kemény időszak volt számomra, de most már csak arra gondolok, hogy újra futballozhassak. A lelátóról néztem, hogy a DAC kijutott a nemzetközi kupaporondra. Fantasztikus érzés volt a szurkolókkal ünnepelni, de szeretném már ezeket az élményeket újra játékosként a pályán megtapasztalni” – jegyezte meg Kalmár.

A középpályás nagyon szurkol a magyar válogatottnak, amely Angliával, Olaszországgal és Németországgal mérkőzik meg június elején a Nemzetek Ligájában.

„Tudjuk, hogy nehéz meccsek várnak ránk, kiváló válogatottak ellen játszunk, de képesek lehetünk bravúrt elérni. Beszéltem Marco Rossi szövetségi kapitánnyal és több játékossal is arról, hogy mi a helyzet velem. Az a célom, hogy júliusban és augusztusban is végig a pályán legyek, s akkor szeptemberben, ha a teljesítményem alapján rászolgálok, visszakerüljek a válogatottba” – fogalmazott a focista.

Kapcsolódó témák: #DAC | #labdarúgás |