Judo Ifjúsági Európa Kupa az Olimpiai Sportparkban

Kárpát Zsolt Vig Norbert
2022.11.19. 19:29

A hétvégén az Olimpiai Sportpark ad otthont az Európai Judo Unió Ifjúsági Európa Kupának. A győri rendezvény az idei versenysorozat záróeseménye. A rangos viadalon 29 ország 391 versenyzője küzd meg egymással 4 szőnyegen.

A Judo Európa Kupa győri állomásán az ifjúsági korosztály versenyzői értékes világranglista pontokat szerezhetnek, amellyel kvalifikálhatják magukat a jövő évi EB, VB és Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra. Éppen ezért népes mezőny érkezett Győrbe az Olimpiai Sportparba. A nemzetközi sporteseményt dr. Dézsi Csaba András Győr polgármestere, és dr. Tóth László a Magyar Judo Szövetség, valamint az Európai Judo Unió elnöke közösen nyitották meg.

„Már jó néhány nagyszabású judo világversenynek volt házigazdája Győr. Örömmel tölt el, hogy városunkban ez a sportág az elmúlt évtizedekben megerősödött a kiváló szakemberek munkájának köszönhetően. Jó látni azt is, hogy a judo valamennyi korosztályában eredményesek a győriek” – nyilatkozta a megnyitó ceremónia után dr. Dézsi Csaba András. A győri polgármester, aki a Magyar Judo Szövetség alelnöke is, a rendezvényen megkapta a Tokiói Olimpia speciális díját. Az Európai Judo Szövetség ezzel az elismeréssel köszönte meg a sportágért tett erőfeszítéseket.

Galéria: Vig Norbert

Kapcsolódó témák: #Ifjúsági Európa Kupa | #judo |