A Győri Audi ETO KC-t köszöntötték:

,,Jövőre visszavágunk, három aranyat szeretnénk”

Fotó: Ács Tamás
Pécskai István
2022.06.06. 21:20

Saját arénája előtt köszöntötték a szurkolók a fantasztikus szezont záró Győri Audi ETO KC-t. A női kézilabdacsapat megnyerte a hazai bajnokságot, illetve ezüstérmesként zárt a Magyar Kupában. A nemzetközi porondon is menetelő gárda a Bajnokok Ligájában szintén második lett.

Több tucat győri drukker gyűlt össze az Audi Arénánál, az ETO szurkolói végig éltették a csapatot, amely egészen a végsőkig három sorozatban is az első helyért harcolt. Látszott, a közönség rendkívül hálás a kézilabdázóknak. Zúgott a hajrá ETO, teli torokból kiabálták, hogy szép volt, lányok!

Görbicz Anita, a klub legendás játékosa, jelenlegi elnöke elmondta, a következő szezonban az a cél, hogy az idei egy első és a két második hely után jövőre három arannyal zárjanak.

,,Nagyon mélyen érintett, hogy nem sikerült megnyernünk a Bajnokok Ligája-döntőt. Nehéz időszakon vagyunk túl, de jó volt látni, hogy ebben az idényben végre ismét telt házas meccseket játszhattunk. Sok helyen elmondták már, de most is szeretném hangsúlyozni, ti vagytok a világ legjobb szurkolói – szólt az ünneplő drukkerekhez Görbicz Anita. – Óriási segítség, hogy ott vagytok mellettünk. Büszke vagyok a csapatra. Jövőre visszavágunk, három aranyérmet szeretnénk.”

Ambros Martín, az ETO spanyol vezetőedzője szintén méltatta a klub szimpatizánsait.

,,Fantasztikusak vagytok, viszont úgy érzem, hogy csalódást okoztam nektek – utalt a szakember a Vipers ellen elbukott BL-döntőre. – Köszönjük a támogatást, ti voltatok, vagytok és lesztek mindig is a legjobb szurkolók a világon!”

Az ünnepélyes eseményen részt vett dr. Dézsi Csaba András polgármester is, akinek a gondolatmenete alapján az ETO a következő idényben jó eséllyel pályázik a BL-diadalra.

,,Tavaly bronzérmet szerzett a csapat, idén pedig ezüstöt. Ez azt jelenti, hogy jövőre meg fogjuk nyerni a Bajnokok Ligáját – mondta optimistán a városvezető.Jó Győrben élni, ez a legszebb város. Az Audi ETO pedig a legjobb női kézilabdacsapat a világon. A szurkolói is a legjobbak, kérem, a jövőben is biztassák az együttest. Az ETO teljesítménye mögött hatalmas munka van, gratulálok az elért eredményekhez.”

Galéria: Ács Tamás

Galéria: Vig Norbert

Kapcsolódó témák: #Győri Audi ETO KC | #női kézilabda |