Labdarúgás

Jó meccsen balszerencsés lett a végjáték

Fotó: Vig Norbert
Győr+
2021.08.23. 07:40

A Merkantil Bank Liga 5. fordulójában a Soroksár gárdáját fogadta a WKW ETO FC Győr NB II-es labdarúgócsapata. Klausz László együttese hiába vezetett kétszer is Óvári duplájának köszönhetően, a végén be kellett érni az egy ponttal.

WKW ETO FC Győr – Soroksár SC 2-2 (1-1)

Győr, ETO Park 1000 néző. V.: Szilasi (Kulman, Vörös).

WKW ETO FC Győr: Fadgyas – Kovács, Csonka B. (Bagi 24’), Fodor, Vincze, Toma, Vitális, Berki (Szimcso 46’), Kanalos (Kulcsár 34’), Priskin, Óvári (Bacsa 84’). Vezetőedző: Klausz László.

Soroksár SC: Major – Ternován, Gyömbér, Gengeliczki, Pászka, Katona, Csernik, Lőrinczy (Lovrencsics 64’), Szerető (Korozmán 71’), Hajdú (Ladányi 81’), Kovác (Magyari 81’). Vezetőedző: Lipcsei Péter.

Gsz.: Óvári (9’, 54’) ill. Katona (23’), Korozmán (85’).

Remekül kezdődött a mérkőzés, mindjárt az elején egy Priskin-Óvári akció végén került előbbi helyzetbe, de ekkor még egy védő menteni tudott. A 9. percben már megszerezte az előnyt az ETO. Vitális tette ki szélre Kovácshoz, aki Priskint találta meg a beadásával. A csatár lekészített az érkező Óvárinak, a szélső pedig nem hibázott, kilőtte a hosszú alsót 1-0.

A 23. percben egyenlített a Soroksár. Csonka sérülése miatt emberhátrányba kerültek a zöld-fehérek a vendégek támadásánál. Katona Máté lőtt a tizenhatos vonalától, lövésébe bele tudott érni Fadgyas, de a labda átgurult a gólvonalon 1-1.

A 37. percben Lőrinczy kapott egy pontos indítást, balról tekert, lövése nem sokkal ment fölé. Hat perccel a félidő vége előtt majdnem sikerült újra megszereznie a vezetést a hazai csapatnak: Vincze ívelte Priskin felé a labdát, aki lefejelte Óvári elé, ám ziccerben állva hosszan vette át, így nem sikerült gólt szerezni.

Az első félidő egy vendég lövéssel fejeződött be, Kovác rövid alsóba tartó labdáját Fadgyas szögletre tolta. A második játékrész első lehetősége az ETIO előtt adódott, Priskin lövésénél nagyot védett a vendég hálóőr, majd a kipattanó után Bagi háttal a kapunak, ollózó mozdulattal küldte rá, de Major ekkor is jó helyen volt.

Az 54. percben újra megszerezte a vezetést a győri csapat: egy nagy bedobást Bagi csúsztatott meg, a középen álló Óvári szép mozdulattal vágta a léc alá 2-1. Egy óra játék elteltével Fadgyasnak kellett nagyot védenie. Hajdú a tizenhatoson belül bombázott, a kapus nagy bravúrral tolta szögletre.

A 63. percben hasonló jelenet játszódott le a kapu előtt, mint amiből megszerezte a vezetést az ETO. Egy megcsúsztatott labdát Csernik bombázott kapura, ám a gólvonalon helyezkedő Vitálisról kifelé pattant a labda. Tíz perccel később eldönthette volna a mérkőzést az ETO: Kulcsár bújt ki két védő között, akik végig szorongatták, így a kapuhoz közel nem tudott pontosan lőni, az érkező kapus hárítani tudott.

A 85. percben egyenlített a Soroksár. Korozmán ziccerben egyedül állt a hazai kapuhoz közel, egy felpörgő labda meg is találta, és egy lépésről nem hibázott 2-2.

Klausz László: – A Soroksárt egy nagyon jó csapatnak tartom, és a játékosokat is óva intettem attól, hogy ebből a két pontból ítéljük meg az ellenfelünket. Bizonyították ezen a mérkőzésen is, hogy középen rendkívül agresszívek, veszélyes támadásokat tudtak vezetni, amivel többször zavarba hoztak minket. Ennek ellenére ezen a meccsen is meg voltak helyzeteink, szép gólokat szereztünk. Volt egy kulcs momentum a találkozóm, amit, ha sikerül kihasználnunk, akkor megnyerhettük volna. Ennek ellenére büszke vagyok a csapatra, sorba sérülnek meg meghatározó játékosok, de a csapat teljesítményén szerencsére még nem lehet észrevenni.

Lipcsei Péter: – Azt gondolom, hogy a két félidő alapján reális eredmény a döntetlen. Vannak hibák, amikből kapjuk folyamatosan a gólokat, figyelmetlenek vagyunk, készültünk több dologra, láttuk, hogy távolról nagyon jól lőnek, az első gól innen is indult, volt egy lekészített labda, mi pedig későn értünk oda a blokkra, a második gól pedig, amire megint csak készültünk, a nagy bedobás, a csúsztatásra itt is későn reagáltunk. Pozitívum viszont, hogy a csapat kétszer is fel tudott állni vert helyzetből, tehát ismét azt tudom mondani, hogy reális végeredmény született.

Forrás: eto.hu

Galéria: Vig Norbert

Kapcsolódó témák: #labdarúgás | #NBII | #WKW ETO FC |