Labdarúgás

Jó formában várja szegedi mérkőzését az ETO FC

Fotó: eto.hu
Győr+
2020.11.25. 06:22

A Merkantil Bank Liga 18. fordulójában az NB II-es WKW ETO FC Győr labdarúgócsapata két győztes mérkőzés után, jó formában utazik a Szeged-Csanád Grosics Akadémia otthonába.

A Merkantil Bank Liga 18. fordulójában az NB II-es WKW ETO FC Győr labdarúgócsapata két győztes mérkőzés után, jó formában utazik a Szeged-Csanád Grosics Akadémia otthonába.

A Győri ETO FC az előző fordulóban magabiztos győzelmet aratott hazai pályán a városi rivális Gyirmót FC Győr ellen, ezzel egymás után két mérkőzést nyert meg élcsapattal szemben, mivel a válogatott-szünet alatti hétvégén a második helyezett Budaörs is vereséget szenvedett Győrben. Így mindenképp kellő önbizalommal és győzelmi reményekkel utazik Szegedre is a győri csapat.

Az ETO legutóbb a városi rivális Gyirmótot győzte le
Fotó: Vig Norbert

Soron következő ellenfelük a tabella 12. helyén áll, hat győzelem mellett háromszor játszott döntetlent és nyolc alkalommal kapott ki a bajnokságban. Az előző fordulóban Nyíregyházán tudtak nyerni 2-0-ra, így ők is győztes meccs után léphetnek pályára tehát minden bizonnyal otthon szeretnék tartani a három pontot.

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia keretében több rutinos, NB I-et megjárt játékos van, többek között Grumic Miroslav vagy Mohl Dávid, akikre mindenképp nagyon oda kell figyelniük Csató Sándor vezetőedző tanítványainak.

Priskin Tamás egy mérkőzéses eltiltása a hétvégén letelt, így Szegeden már a szakvezető rendelkezésére állhat. Nem utazik viszont a csapattal a vasárnap este a Gyirmót ellen megsérülő Szimcso Viktor, aki még kényszerpihenőjét tölti. Továbbra is sérüléssel bajlódik Király Botond, Szuhodovszki Soma és Forró Gyula. Rajtuk kívül pedig Bagi István kénytelen kihagyni az összecsapást, aki a városi rangadón begyűjtötte ötödik sárga lapját.

– Egy nagyon jó mérkőzésen vagyunk túl – kezdte Csató Sándor, vezetőedző. – Különösen a második félidő volt az, amikor uraltuk a játékot, ekkor az történt, amit mi szerettünk volna, szép gólokat szereztünk és nagyon fontos győzelmet arattunk. Nem csak a presztízs miatt volt hatalmas jelentősége a meccsnek, hanem mert a helyezésünk miatt nagy szükségünk van a pontokra. A Szeged egy nagyon harcos, masszív csapat, ami az utóbbi időben sokféle összeállításban játszott, mert sok volt a beteg, emiatt kíváncsian várjuk, hogy ellenünk milyen felállásban lépnek pályára. Az előző fordulóban bravúros győzelmet arattak Nyíregyházán, úgyhogy biztos vagyok benne, egy nagyon kiélezett meccset játszunk velük.

Kapcsolódó témák: #labdarúgás | #WKW ETO FC |