Jó formában a győri kosaras lányok, szerdán ismét értük szoríthatunk!

Győr+ Fotó: gyorikosar.hu
2024.01.24. 08:38

Szerdán este utolsó Euroliga mérkőzését játssza a SERCO UNI Győr az Egyetemi Sportcsarnokban, a CBK Mersin ellen. A törökök ellen idegenben megtizedelt csapat remekül helyt állt, az első negyedet 9 ponttal nyerték, de a Mersin, sztárjai segítségével végül legyőzte a győrieket. A szerdai meccset jó formában várják a lányok, hisz három mérkőzést nyertek zsinórban.

Cziczás László vezetőedző, Bach Boglárka és Gyöngyösi Janka mondta el véleményét az előttük álló összecsapásról.

Cziczás László: A csoportunk egyik legnagyobb riválisa érkezik hozzánk, de szerencsére jó formában várjuk őket. Sok játékosunkat pihentetni tudtuk a hétvégi BEAC elleni mérkőzésen, aminek hozománya lehet, hogy remélhetőleg friss lesz a csapat. Speciálisan kell készülnünk rájuk, mivel speciális játékosaik vannak. Bízok benne, hogy a múlt szerdai bravúrunkat meg tudjuk ismételni, és ismét borítani tudjuk a papírformát.

Bach Boglárka: Szeretnénk az utolsó hazai Euroliga meccsünket megnyerni, amire jó esélyünk lehet. Kint a hiányzókkal felálló csapatunk partiban tudott lenni a Mersinnel. Azóta nekik is kicserélődött a csapatuk, de azt gondolom, főleg a múlt szerdai győzelem után, megint bennünk van, hogy nyerjünk egyet és jó szájízzel zárjuk a hazai Euroliga meccsek sorozatát.

Gyöngyösi Janka: Egy nagyon harcos mérkőzésre számitok hazai pályán a Mersin ellen. Idegenben mindenki hatalmasat küzdött, és szívét-lelkét beletette a meccsbe. Ha most is ezt a harcosságot tudjuk hozni, ismét egy jó összecsapást tudunk játszani velük.

Az ellenféltől a magyar válogatott játékos, Kiss Virág is elmondta mit vár a két fél találkozójától.

Kiss Virág: Természetesen nagyon vártam már ezt a mérkőzést, hiszen jó lesz újra otthon játszani, és találkozni azokkal, akik közel állnak hozzám. Nagyon várom már, hogy Győrbe érkezzünk. Úgy gondolom, hogy nagyon nehéz meccs vár ránk, mivel itt kint is szoros találkozót játszottunk, és ez most sem lesz másképp. Nyilván a csapatunkban történtek változások, jöttek új játékosok és távoztak is páran, illetve új az edzőnk. Győrben is felépültek már azok a játékosok, akik sérültek voltak az odavágón, és újonnan is érkezett más. Más felállásban találkozik a két csapat. Úgy gondolom, mindenki tudja nálunk, mekkora súlya van ennek a mérkőzésen, hiszen egy győzelemmel közelebb kerülnénk a rájátszáshoz és előkelő helyen mennénk tovább. Mindenkinek ez kell, hogy lebegjen a szeme előtt és minden pályára lépőnek 100%-ot kell adnia ahhoz, hogy győztesként hagyjuk el a parkettát. A hangulatunkra kicsit rányomja a bélyegét, hogy a hétvégén kétszeres hosszabbításban maradtunk alul, a Nesibe Aydin ellen. Ezt el kell engednünk, és arra kell koncentrálni, hogy megnyerjük a Győr elleni összecsapást. Nem lesz egyszerű és ellenfelünk mindent meg fog tenni, hogy megnehezítse a dolgunkat. Remélem, sokan kilátogatnak a meccsre és sok ismerőssel tudok majd találkozni. Biztos vagyok benne, hogy ez a pár nap otthon egy kicsit engem is fel fog tölteni. Várom már nagyon!

Forrás: gyorikosar.hu
Fotó: Vörös Dávid, Rébay Viktor, fiba.basketball

Kapcsolódó témák: #euroliga | #kosárlabda | #női kosár | #SERCO UNI Győr |