Jamaicai gólvágó az ETO-ban

Fotó: O. Jakócs Péter
Pécskai István
2022.09.30. 18:31

Szárnyal az ETO FC Győr női labdarúgócsapata a 2022–23-as idényben. A zöld-fehérek mind a hat eddigi mérkőzésüket megnyerték a bajnokságban. Hogy támadásban és védekezésben egyaránt nagyon erős Dörnyei Balázs vezetőedző együttese, azt jól jelzi, hogy a gárda hat meccs alatt 32-szer talált az ellenfelek hálójába, s mindössze két gólt kapott.

A remek szereplésben komoly szerepet vállal Tiffany Cameron, az ETO jamaicai légiósa, aki hat találatot jegyzett az élvonal jelenlegi kiírásában. A támadó nemrégiben egyébként rangos elismerést vehetett át: a Hivatásos Labdarúgók Szervezete (HLSZ) őt választotta meg az elmúlt idény legjobb játékosának. Az előző szezonban bajnoki ezüsthöz és Magyar Kupa-győzelemhez segítette a győri klubot.

„Elképesztően jólesett, hogy én lettem az évad legjobb játékosa. Előzetesen nem számítottam rá, hogy rám szavaznak a legtöbben. Nagyon sokat jelent számomra, hogy az ellenfelek csapatkapitányának voksa alapján nyertem el a díjat. Az elismerés plusz motivációt ad, hogy a továbbiakban is a legjobb tudásom szerint segítsem az ETO-t” – árulta el Cameron.

A futballista az előző idényben minden tétmeccset figyelembe véve 17 találatig jutott. Bízik benne, hogy ezt sikerül túlszárnyalnia a mostani szezonban.

„Boldogok vagyunk, hogy jól kezdtük az idényt, s még mindig hibátlanul állunk. Úgy gondolom, a jó szereplés oka leginkább, hogy remekül sikerültek az átigazolásaink. A támadásokat illetően komoly segítséget kapok a társaimtól, így pedig az én feladatom is könnyebb. Rendkívül pozitívnak tartom, hogy több olyan játékosunk is van a keretünkben, akik éhesek a gólokra” – tette hozzá a focista.

Cameron optimista, úgy véli, csapata minden fronton esélyes a végső győzelemre.

„Az a célunk, hogy sikerüljön bejutnunk a bajnokság döntőjébe, és persze szeretnénk is megnyerni a finálét. A Magyar Kupában pedig címvédőként mindent megteszünk, hogy ismét elhódítsuk a trófeát. Ami engem illet, igyekszem minél több góllal segíteni a csapatot. Jól érzem magam Győrben, szeretek itt élni. A pályán és azon kívül is minden szuper. Kedvesek a csapattársaim, jó a hangulat az öltözőben. Mindez nagyban hozzájárul a kiváló szereplésünkhöz” – fogalmazott a labdarúgó.

Kapcsolódó témák: #ETO | #labdarúgás |