Az új Nemak csarnokban

Izgalmas mérkőzéssel mutatkoztak be Győrben a Titánok

Fotó: O. Jakócs Péter
Nagy Roland
2020.09.12. 17:45

Felnőttmeccsen is jól vizsgázott az egy hete átadott Nemak Jégcsarnok. A történelem első Győrben rendezett Erste ligás előszezonmeccsén nagy csatában kaptak ki 5:4-re a hazai pálya előnyével ismerkedő Titánok a DEAC-tól.

A székesfehérvári jégkorongcsapat hazai mérkőzéseit ettől a szezontól Győrben vívja, még a régi néven, majd a következő évek teljesen győrivé válik.

Élvezetes mérkőzést játszottunk, és úgy láttam, a nézők is jól érezték magukat, remek volt a hangulat az új csarnokban. A meccs előtti edzések is jól sikerültek, ismerkedünk a pályával. Ez a mérkőzés csak egy lépés volt a felkészülésben, legközelebb már a győzelem is összejön” – értékelte röviden a találkozót Kasper Vuorinen, a Titánok vezetőedzője.

A fehérváriaknak ez volt az első vereségük az előszezonban – korábban verték a Vasas HC-t és a DAB-ot is –, míg a debreceniek négyből háromszor győztesen hagyták el a jeget, csak az Olimpija Ljubljanától kaptak ki, ellenben az UTE-t és a MAC HKB-t is felülmúlták.

A Titánok – ha a koronavírus-helyzet is úgy engedi – a bajnokságot a DEAC otthonában kezdik szeptember 14-én, majd sorozatban öt mérkőzés következik hazai jégen. Szeptember 19-én a VASAS HC, 29-én a Gyergyói Hoki Klub látogat Győrbe. A Titánok ellenfele október 4-én a Sport Club Csíkszereda, október 13-án a Corona Brasov Wolves, október 16-án pedig a Dunaújvárosi Acélbikák együttese lesz. Az alapszakasz jelen állás szerint január 24-ig tart, de a tényleges lebonyolítás az aktuális helyzethez igazodva változhat. A klubok a körülményekre való tekintettel megegyeztek a mérkőzéshalasztás erre a szezonra érvényes szabályaiban.

Kapcsolódó témák: #jégkorong | #Nemak jégcsarnok |