Magyar Kupa

Izgalmas meccsen a Gyirmót is továbbjutott

Fotó: Gyirmót FC Győr hivatalos oldala
Győr+
2021.10.28. 05:39

A Magyar Kupa sorsolása Szombathelyre szólította a Gyirmót FC Győr csapatát, ahol az NB II éllovasához, a tulajdonosváltás előtt álló Haladáshoz látogattak, akik az előző körben Dabason tudtak nyerni 2-1-re, míg a gyirmóti klub az Ajka otthonából távozott egy gólos sikerrel.

A dunántúli fellegvárak csatáját kezdetekben meddő mezőnyjáték jellemezte, egyik oldalon sem jeleskedtek a támadók, a játékrész derekánál azonban a Gyirmót vált kezdeményezőbbé, Vogyicska, Medgyes majd kis idő múlva Hasani is próbálkozott lövéssel, de egyik sem vezetett eredményre.

Az első félidő legnagyobb gólszerzési lehetősége a záró pillanatokban a hazaiak előtt adódott, de szerencsénkre Hegedűs Márk ordító lehetőséget puskázott el. Az iramra nem lehetett panasz, azonban a játék kevés elképzeléssel, viszont annál több hibával párosult mindkét oldalon, így élt az a tézis, miszerint a játékosok egymás hibáiból éltek. 

Fordulás után kissé megélénkült a játék a sorozatos cseréknek is köszönhetően, de továbbra is sok volt a hiba, így folyamatos játék nehezen tudott kialakulni. Bő egy órai játék után egy baloldali szögletet követően a felzárkózó gyirmóti védő Zeke Márió előtt adódott hatalmas lehetőség a gólszerzésre, de egy támadáson belüli két próbálkozása után sem örülhetett gólnak a sárga-kék csapat. Ezt követően Simon András is eldönthette volna a továbbjutás sorsát, de a hazaiak halóőre nagy bravúrt bemutatva mentett. A záró pillanatokban ismét Simon András állt közel a gól szerzéshez, de fejese utána  léc volt a hazaiak segítségére, így a rendes játékidőben nem született döntés.

A kezdeti nehézségek után az idő múlásával egyre élénkebbé vált a mérkőzés, nagy küzdelem mellett mindkét oldalon adódtak lehetőségek a támadók előtt, amelyekből vendég és hazai oldalon is eltalálták játékosok a kapufát, de a játék sava-borsa a gól elmaradt, így a hosszabbítást követően jöhettek a tizenegyesek. 

Összességében igazi kupacsatát láthattak a nézők, amin belül az idő előrehaladtával kissé feljavult a vendég csapat játéka, így ha a rendes játékidőben és a hosszabbításban nem is, a tizenegyes párbajban megérdemelten vívta ki a Gyirmót a továbbjutást. 

Csertői Aurél: Az első játékrész kiegyenlített volt, második félidőben számos lehetőséget kidolgoztunk, ennyi helyzetből gólokat kellett volna rúgnunk, nem hiányzott nekünk ez a hosszabbítás a szombati mérkőzés előtt. Stabil masszív ellenféllel álltunk szemben, akik jól védekeztek, a végjátékban a minőséget nem tudtuk belevinni, a tizenegyesek pedig, már kérdőjelesek. Sok sikert kívánunk a Haladásnak.

Németh Szabolcs: Nagyon büszke vagyok a csapatomra, azt gondolom a a rutinosabb játékosokkal, Devecseri, Romic vezérletével tisztességgel helyt álltak a fiatalok is. Csúsztunk másztunk ebben a 120 percben, igazi csapatként funkcionáltunk, megtettünk mindent, hogy megnehezítsük az ellenfelünk dolgát. Próbálkoztunk, voltak lehetőségeink, de az ellenfélnek is adódott számos lehetősége, a tizenegyesekről pedig csak annyit, hogy olyan mint az orosz rulett.

Forrás: gyirmotfc.hu

Kapcsolódó témák: #Gyirmót FC | #labdarúgás | #Magyar Kupa |