Itthon tartotta a három pontot az ETO!

Győr+ Fotó: MekliZ Fotó
2024.02.11. 16:53

A Merkantil Bank Liga 20. fordulójában az ETO FC Győr hazai pályán fogadta a Csákvár gárdáját. A vendégeknek kezdetben sikerült megszerezniük a vezetést, ám még az első félidőben egyenlíteni tudtak a győriek, akik Anton távoli lövésével begyűjtötték a három pontot.

ETO FC Győr – Aqvital FC Csákvár 2-1 (1-1)

Győr, ETO Stadion 1348 néző. V.: Kovács I. (Nagy V., Ország).

ETO FC Győr: Ruisz – Tóth R. (Vera 46’), Szépe, Boldor, Vianna, Diarra (Hamed 46’), Vingler (Huszár 64’) Anton, Bumba (Kiss M. 80’), Lukics (Boschilia 64’), Skvarka. Vezetőedző: Antonio Munoz.

Aqvital FC Csákvár: Zelizi – Murka, Babós, Gregor, Nahirnij, Mészáros D. (Szalai P. 77’), Tamás N. (Baracskai R. 59’), Farkas A., Gazdag, Fejős (Juhász L. 59’), Simon A. (Nagy Z. 46’). Vezetőedző: Tóth Balázs.

Gsz.: Lukic (43’), Anton (53’) ill. Tamás N. (27’).

A 3. percben Skvarka középre lőtt labdájáról Bumba centikkel maradt le. Három perccel később Diarra vezette rá a vendégek védelmére, jobblábas lövése nem sokkal kerülte el a kaput. A 15. percben szép támadást vezettek a győriek, aminek végén Bumba beadására Lukic érkezett a röviden, ám a támadó közelről mellé fejelt. A 27. percben megszerezte a vezetést a Csákvár, egy balról belőtt labda jutott át Ruiszon, Tamás N. pedig közelről a hálóba lőtt 0-1. A 43. percben jött az egyenlítés! Skvarkával szemben szabálytalankodtak az tizenhatoson belül, amiért járt a büntető. A labda mögé Bumba állt, lövése a jobb kapufán csattant. A kipattanót a győriek gyűjtötték be, Vianna beadását Lukic lőtte a léc alá 1-1. Az 53. percben Anton bombázott kapura egy visszagurított labdát, amibe a vendégek kapusa csak beleütni tudott, ám a labda a léc alá vágódott 2-1. A 62. percben Hamed elé került a labda, aki nagy helyzetben a kapusba lőtte a labdát. A 75. percben egy baloldali vendég szögletet követően tudott fejelni egy csákvári támadó, ám Szépe a gólvonalon tisztázott. Az utolsó percre is maradt még egy nagy lehetőség, Boldor végezhetett el szabadrúgást veszélyes szögből, lövése a keresztlécen csattant.

Antonio Munoz: – Jól kezdtük a mérkőzést, több helyzetünk is volt, de sajnos hátrányba kerültünk. Nagyon fontos volt, hogy még az első félidőben betaláljunk, ami szerencsére sikerült is, így nyugodtabban kezdhettük a második félidőt. Ekkor már még jobban kontrolláltuk a játékot, variáltunk a cserékkel is, ennek eredményeképp sikerült begyűjteni a három pontot. Dolgozunk tovább, innentől már a következő meccsre készülünk.

Forrás: eto.hu

Galéria: MekliZ Fotó

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #labdarúgás |